Mardin'de Yol Kesen PKK'dan Mayınlı Tuzak: 1 Asker Yaralı

Mardin-Diyarbakır karayolunu kesen bir grup terör örgütü mensubu PKK'lı, örgüt propagandası yaptıktan sonra bölgeye gelen askerlere mayınlı tuzak kurdu.

Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde askeri aracın geçişi sırasında tuzaklanan mayının infilak ettirilmesi üzerine 1 asker yaralandı. Askeri yetkililer, tuzaklanan patlayıcının 80 kilo ağırlığında çivi ve metallerle güçlendirilmiş olduğunu bildirdi. Bir grup PKK'lı, akşam saatlerinde Mardin-Diyarbakır karayolunun 20'nci kilometresindeki Akreste Geçiti Mevkii'nde kesti. Yoldan geçen araçları durdurup yolcular üzerine kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapan PKK'lıların bir kısmı daha sonra kaçtı. Olayın duyulması üzerine bölgeye askerler sevk edildi.

PKK'lılar bölgede daha önceden karayoluna tuzakladıkları mayını askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 1 askerin yaralandığı öğrenildi. Patlama sayesinde bölgede 8 metre genişliğinde bir çukur oluştu. Patlayıcının güçlü olmasına rağmen askerlerin zayiat vermemesi aracın mayından korunan kirpi olmasına bağlandı. Bölgeye takviye birlikler gönderilirken, kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile