Mardin Osb Yönetimi Güven Tazeledi

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Kurulda, yönetim kurulu başkanlığına Vali Hasan Duruer, yardımcılığına MARSİAD Başkanı Nasır Duyan seçildi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da Divan Başkanlığını Şükrü Karaboğa, divan üyeliklerini Süleyman Akar, Hüsnü Duyan yaptı. Divan Başkanı ve üyelerinin seçiminden sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından oylamaya geçildi. Kongrede, OSB'de üretim yapan 62 kuruluşun temsilcileri oy kullandı. Mardin Valisi Hasan Duruer'i temsilen Vali yardımcısı Ferhat Özen, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, İl Özel İdare Genel
Sekreteri Halil Homan'ın katıldığı kongrede Vali Hasan Duruer Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. 2 kez OSB başkan yardımcılığı yapan Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise 3. kez güven tazeleyerek yeniden başkan yardımcılığına geterildi.
Tek liste ile girilen seçimlerde, Müteşebbis Heyeti'nin göreve devam edip etmeyeceği hususunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından heyetim asil üyeliklerine Şükrü Karaboğa, A. Kadir Olgaç, Orhan Duyan, Mehmet Hüseyinoğlu, Süleyman Akar, İbrahim Zamur, Seyfettin Kurtay, Ahmet Çetin, yedek üyeliğe ise Veysi Duyan, Cemil İlhan, Seyfettin Duyan, Ercan Coşkun, Mehmet Tarhan, Nimet Öner, Mehmet Aykut ve Şükrü Duyan getirildi. Olaganüstü Kurul'da Müteşebbis Heyeti'nin seçilmesi nedeniyle Sanayi ve Ticaret
Bakanlığı tarafından hazırlanan tüzük gereği 7 gündem maddesi düşürüldü. Olaganüstü Kurul'da Müteşebbis heyetinin seçilmesiyle tüzük gereği Müteşebbis Heyeti asil ve yedek üyeliğine seçilen sanayici ve işadamları, OSB'nin yönetim kurulu üyeliklerini belirleyecek. Toplam 15 kişiden oluşacak heyet çalışmalarına devam edecek.

"YENİ YÖNETİMİMİZ, YATIRIMLARIN ARTMASI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEKTİR"
Oylamanın ardından sanayici ve işadamları sorunlarını tartıştı. Sorulara tek tek cevap veren OSB Başkan yardımcısı Nasır Duyan, MARSİAD ve OSB'nin büyük bir sorumluluk bilinci ile diğer sivil toplum kuruluşlarını da bünyesine alarak Mardin'de 2009-2010 yılı içerisinde etkin faaliyetler yürüttüğünü belirterek, "Sanayici yatırım konusunda istekli olduğunu, OSB de yatırım için elverişli olduğu artık kanıtlanmıştır. Yeni yönetimimiz, yatırımların artması için çalışmalarını sürdürecektir. Hükümet üyelerine
yeni tekliflerle gideceğiz. DİKA'nın hibe programı kapsamında mevcut OSB için 4 adet proje sunulmuştur. Bunlar yol, su, elektrik ve kanalizasyonla ilgili projelerdir. OSB'nin mevcut enerji nakil hatlarının yeraltına alınması direklerin değiştirilmesi işidir. 2010 yılı Temmuz veya Agustos ayına kadar doğalgaz ile ilgili TPAO ile anlaşma sağlanamazsa dahi OSB'nin bütün yolları asfaltlanacaktır. Asfaltlama ile ilgili bütün projeler tamamlanmış olup OSB'nin bu yatırım için kaynakları yeterli ve mevcuttur" dedi.

Duyan 2009 yılı içinde Mardin'e gelen siyasetçi ve bürokratlar ile işadamları ve dış misyon temsilcilerini en iyi şekilde ağırladıklarını ifade ederek, "Bu faaliyetlere etkin bir şekilde katılım sağlanmıştır. Yurtiçi ve yurt dışındaki emsallerimiz olan Türkiye'deki diğer işadamları ile birlikte bütün etkinlik ve faaliyetlere OSB olarak iştirak edilmiştir. MARSİAD ve OSB'nin faaliyetleri sonucu 2010 yılında OSBÜK toplantısı Mardin'de yapılmış, Irak ve Suriye heyetleri Mardin'de OSB tarafından ağırlanmış
ve OSB'nin Mardin'deki ağırlığı artırılmıştır. OSB'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde Mardin'de KOSGEB Müdürlüğü açılacaktır" diye konuştu.
Vali yardımcısı Ferhat Özen ise, yaptığı konuşmada eksiklerin giderilmesi için gerekli çalışmalarını devam ettiğini ve çalışmaların en kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti. Konuşmaların ardından, yönetime seçilen sanayiciler hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile