Mardin Sanayisi MAÜ Ile Daha Güçlü Olmaya Hazirlaniyor

Mardin Sanayisi MAÜ Ile Daha Güçlü Olmaya Hazirlaniyor

Mardin Artuklu Üniversitesi, (MAÜ) kentte OSB’ye ait arazide meslek yüksek okulunun kurulmasi için paydaslarla görüsmelerin basladigini duyurdu.

Mardin Artuklu Üniversitesinden yapilan açiklamaya göre, rektör Prof. Dr. Ibrahim Özcosar’in üniversite- sanayi is birligi çerçevesinde kenttin potansiyelini olusturan ve sehrin girisimcileri ile is birligi halinde bulunarak sehrin dinamiklerini aktif olarak kullanabilecekleri projelerin hayata geçirilmesi için çalismalar yürüttükleri ifade edildi.

Mardin’in kalkinmasi ve bütün alanlarda daha ileri seviyelere tasinmasi için üretilen teorik bilgilerin sahada daha islevsel hale gelerek verimli çalismalarin ortaya çikacagina inandiklarini belirten rektör Özcosar, “Bu minvalde üniversitemizin meslek yüksekokullarinda mevcut bulunan bölümlerimizin yanina sektörün ihtiyaçlari dogrultusunda yeni bölümleri açiyoruz. Kurulacak olan OSB Meslek Yüksekokulu’nda sektörün ihtiyaç analizleri yapilarak açilacak bölümler belirlendi. Bu bölümler arasinda Mardin Meslek Yüksekokulumuzda hali hazirda açik olan teknik bölümlerimizde var. Öncelikle bu bölümleri yeni kurulacak olan OSB Meslek Yüksekokuluna aktaracagiz. OSB Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasi ile “sosyal bilimler” ve “teknik bilimler” alaninda ihtisaslastirmayi hedefliyoruz. Böylece ekonomik ve beseri sermayenin verimliliginin ve kalitesinin arttirilmasina olanak saglamis olacagiz” dedi.

Rektör Özcosar, emegi geçenlere tesekkür ederken, “Üniversite-sanayi is birliginin güçlendirilmesi ve imalatçilar ile sanayicilerimize nitelikli ara eleman yetistirilmesi projesi dahilinde Mardin Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan mülkiyeti Mardin Büyüksehir Belediyesine ait olan 15 bin 294 metre arazinin MBB tarafindan Mardin OSB’ye devredildi. Mardin OSB Meslek Yüksekokulunun kurulmasi amaciyla bina yapiminin TOBB tarafindan üstlenilmesi noktasinda talep yazisi iletildi” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile