Mardin Tarihinin En Büyük Organizasyonuna Ev Sahipliği Yapacak

Mardin Tarihinin En Büyük Organizasyonuna Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye'de inanç turizminin merkezi konumunda olan Mardin'de kongre turizmi de gelişiyor.

Daha önce uluslararası müsabaka, toplantı ve kongrelerin gerçekleştiği Mardin, şimdi de Dünya Sulama Komisyonu ve Asya Bölgesel Su Konferansı'na ev sahipliği yapacak.
Organizasyon hakkında bilgi veren Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, şehri etkin bir şekilde tanıtmanın yanında bu tür organizasyonlarla çekim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Mardin'in sanayisine, ticaretine, tarım ve hayvancılığına verdikleri önem kadar turizm yatırımlarına da öncelik verilmesi gerektiğini hatırlatan İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyonu Üyesi Abdurrahim Akdağ, şunları ifade etti: ' İlimizde son dönemlerde aralarında 5 yıldızlı otellerin de bulunduğu oteller bir bir açılmaya başlandı. Bu otellerin devamını getirmek ve istihdam alanlarını genişletmek için daha fazla turisti de Mardin'e çekmemiz gerekiyor. Bu anlamda turistlerin yanında kongre turizmine de öncelik vererek tarihi kentimizde daha fazla insanı konaklatmak için bizler de Ankara'da üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bir ay önce ilimizde düzenlediğimiz Uluslararası Satranç Turnuvası'ndan sonra 2013 yılında ülkemizde yapılması planlanan Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu ile 8. Asya bölgesel Konferansının ilimizde yapılması için bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler sonuç verdi. Önümüzdeki yılın ekim ayında yapılacak bu büyük organizasyon ilimizde bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyon olacak. '

Toplantının Türkiye'de en son 1970 yılında düzenlendiğini hatırlatan Akdağ, ' Sadece suyun nitelikli kullanılmasını amaçlayarak 1950 yılında kurulan ve Türkiye ' nin 1954 yılında üye olduğu Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonunun 64. İcra Konseyi Toplantısı ve 8. Asya Bölgesel Konferansının Türkiye ' de ve en önemlisi kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün şehri Mardin ' imizde yapılması planlanmıştır. AK Parti iktidarının çabası, Orman Su İşleri Bakanımızla beraber DSİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla bu toplantıyı 2013 yılının Ekim ayında Mardin ' de gerçekleştireceğiz. Türkiye coğrafi konumu nedeniyle kuraklık ve taşkınları çok yaşamaktadır. Bütün bu konuların detaylı bir şekilde görüşüleceği ve çözüm noktasında önerilerin ele alınacağı 8. Asya Bölgesel Konferansına bütün üye ülkelerin katılacağı ümidi ve dünyamızı daha yaşanır bir yer haline getirme temennisi içindeyim. ' sözlerini kaydetti.

Küresel ısınma ve iklim değişiklerinin tesirleri her geçen gün arttığını ve dünyada ile Türkiye'de daha fazla hissedildiğini dikkat çeken Akdağ, açıklamasını şöyle bitirdi: ' Küresel ısınmaya bağlı olarak değişen iklim koşulları, su ile ilgili felaketlerin sıklığını ve şiddetini artırmaktadır. Yarı kurak iklim kuşağında yer alan ülkemizin iç kısımları ortalama 250 mm yağış ile çok az yağış almaktadır. Özellikle kurak geçen yıllarda tarım ülkesi olan ülkemizde sosyoekonomik tehlikelere davetiye çıkartarak felaketlere yol açmaktadır. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile