Mardin Valisi Akkoyun, Dargeçit Tarihi Çarsiyi Inceledi

Mardin Valisi Akkoyun, Dargeçit Tarihi Çarsiyi Inceledi

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Dargeçit tarihi çarsiyi inceledi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Vali Tuncay Akkoyun, bin 700 yillik tarihi çarsida son bulan restorasyon çalismalarini yerinde inceledi. Ilk olarak Dargeçit Kaymakamligini ziyaret eden Vali Tuncay Akkoyun, Kaymakam Mehmet Enes Ipek’i makaminda hayirli olsun dileklerinde bulunduktan sonra olagan asayis toplantisini gerçeklestirdi. Ardindan Kültür ve Turizm Bakanligi tarafinda yapilan 17. Yüzyila dayanan 400 yillik Dargeçit ilçesinin restorasyonu yaptirilan eski Süryani Çarsisini ziyaret eden Vali Akkoyun çalismalarini yerinde inceleyerek burada yetkililerden bilgiler aldi. Vali Akkoyun’a, Vali Yardimcisi Osman Çelikkol, Dargeçit Kaymakami Mehmet Enes Ipek, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, Esnaf Sanatkarlar Odasi Baskani Selim Yildiz, AK Parti Ilçe Baskani Av. Mehmet Kiliç, Midyat Dargeçit Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Selim Yildiz eslik etti. Burada yapilan çalismalara iliskin açiklamada bulunan Vali Akkoyun, yatirimlarin devam etmesi için çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Akkoyun, "Bir projemizi bitirmek üzereyiz. Burasi en az 400 yilik eski bir çarsi ve tabiki bu çesitli dükkanlarda bazi eksiklikler, yikimlar meydana gelmistir. Bunun projesi Kültür ve Turizm Bakanligimiz tarafindan görüsüldü ve 4 sokagimiz da sagliklastirma çalismasi yapildi. Dükkanlari olan vatandaslarimiza iki hafta sonra teslim edip faaliyette geçilmesini planliyoruz. Dargeçit’te ticaretine ve istihdamina çok ciddi anlamda katki saglayacaktir" dedi.

Son olarak esnaf ve vatandaslarla bir araya gelen Vali Akkoyun çarsida gezen çocuklarla sohbet edip çesitli hediyeler dagitarak ilçeden ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile