Mardin Ve Sirnak'ta Ormanlik Alanlara Girisler Ikinci Bir Duyuruya Kadar Yasaklandi

Mardin ve Sirnak'ta ormanlik alanlara girislerin yasaklandigi bildirildi.

Mardin Valiliginden yapilan açiklamada, kentte olusan meteorolojik sartlar dikkate alinarak ormana giris çikislarin kontrol altina alinmasi ihtiyaci dogdugu belirtildi. Bu kapsamda Mardin Orman Yanginlari ile Mücadele Komisyonu, Vali Yardimcisi Emre Öztürk baskanliginda toplandi.

Toplantida, yönetmelik uyarinca bazi kararlarin alindigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Piknik ve mesire yerleri disinda ormanlara giris çikislar ikinci bir emre kadar yasaklanmistir. Orman Genel Müdürlügünün programli çalismalarinin aksatilmamasi için ormanlik sahalarda çalisan is sahipleri kontrollü sekilde giris-çikis yapacaktir. Is sahipleri en yakin orman isletme sefligine bilgi verecektir. Bu karar il ve ilçelerde belediyelerce, köylerde ise ilçe müftülüklerince halka duyurulacaktir. Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkinda 6831 sayili Orman Kanunu, 2872 sayili Çevre Kanunu, 5271 sayili Türk Ceza Kanunu, 5326 sayili Kabahatler Kanunu geregi islem yapilmasina karar verilmistir."

- Sirnak

Sirnak Valiliginden yapilan açiklamada, kent genelinde orman yanginlariyla ilgili mücadele kapsaminda ormanlara giris çikislarin ikinci bir talimata kadar yasaklandigi bildirildi.

Piknik ve mesire alanlari disinda ormanlik alanlara girisin yasaklandigi vurgulanan açiklamada, Orman Genel Müdürlügünün programli çalismalarinin aksatilmamasi için ormanlik sahalarda çalisan is sahiplerinin kontrollü sekilde giris çikis yapacagi aktarildi.

Açiklamada, is sahiplerinin en yakin Orman Isletme Sefligine bilgi vermesi gerektigi kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile