Mardinli 15 Temmuz Gazisi Hayatini Yataga Bagimli Olarak Sürdürüyor

Mardinli 15 Temmuz Gazisi Hayatini Yataga Bagimli Olarak Sürdürüyor

Istanbul’da Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi sirasinda durdurmak istedigi tankin üstüne çikan Halil Algan (52), askerlerin kursunuyla belden asagisi felç kalarak hayatini yataga bagli sürdürüyor.

Istanbul’da tekstil isiyle ugrasan 2 çocuk babasi Halil Algan, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi sirasinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisinin ardindan, Bagcilar Günesli’de yürüdükleri sirada insanlarin arasina dalan bir tanki durdurmak için beraberindekilerle üzerine çikti.

Tankin içindeki askerlerin açtigi atesle agir yaralanan Algan, hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. 45 gün yogun bakimda kalan Algan, kursunun koltuk altindan girerek omuriligine verdigi zararin ardindan yataga bagimli kaldi. Memleketi Mardin’e dönen Algan, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi’ndeki evinde yasamaya basladi.

15 Temmuz gecesini anlatan Algan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile caddelere çiktiklarini söyledi.



Emniyet Müdürlügünü korumak için önüne gittiklerini belirten Algan, "Cumhurbaskani’nin havalimaninda bizi bekledigini ögrendik. Havaalani dogru yürümeye basladigimiz sirada arkadan tankin geldigini gördük. 10 kisi tankin üstüne çiktik. Tank insanlarin içine dalmisti, ben de kendimi tankin üstünden biraktim. Arabalarin ve insanlarin üstünden geçti" dedi.

Tankin içindeki darbeci askerlerin kursun siktiklarini dile getiren Algan, "Çok büyük aci hissettim. Koltuk altindan girip omuriligin oradan çikti. Sinirimi yaktigi için belden asagisi felç oldu. Ondan sonra beni hastaneye götürdüler. 1,5 ay yogun bakimda kaldim" diye konustu.

"Bir daha olsa bir daha yapardim" diyen Algan, "Allah’ima bin kere sükürler olsun. Hain girisimin 7’nci yili. Tek sikintimiz 15 Temmuz’dan 15 Temmuz’a hatirlanmamizdir. Yine olsa yine aynisini yaparim. Vatanimiz ve Cumhurbaskani’miz için çiktim ve vatanimizi koruduk" seklinde konustu.

Sabahtan aksama kadar tavani seyrettigini aktaran Algan, "Artik ayaga kalma sansim yok. Geriye gitmemek için mücadele ediyorum. Hastanede tedavim eksik kaldi. Deprem sonrasi hastaneler doldu. Ama evde sporumu yapiyorum. 1,5 ay sonra tedavime kaldigim yerden devam edecegim" ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile