Mardinli Öğrenciler Konak'ta İlk'leri Yaşadılar

Mardinli Öğrenciler Konak'ta İlk'leri Yaşadılar

Ege Orman Vakfı'nın organizasyonu ile İzmir'e gelen Mardinli minikler, gezilerinin ilk gününde Konak Belediyesi'nin misafiri oldu

Ege Orman Vakfı'nın organizasyonu ile İzmir'e gelen Mardinli minikler, gezilerinin ilk gününde Konak Belediyesi'nin misafiri oldu. Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu'ndan 15 öğrenci ile 4 öğretmenin katıldığı gezinin ilk durağı Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi oldu.
Mart'ta Mardin'e giden Ege Orman Vakfı yetkilileri ile birlikte bin fidanlık bir koru oluşturan öğrenciler İzmir'e geldiler. daha önce yaşadıkları şehirlerinden başka şehir görmeyen, uçağa veya gemiye binme şansı olmayan minikler bu etkinlik sayesinde yapamadıkları pek çok şeyi yapma fırsatı buldular. Türkiye'de müzecilik anlayışına farklı bir boyut kazandıran Konak Belediyesi'nin bu yılın Ocak ayında hizmete açtığı Ümran Baradan oyun ve Oyuncak Müzesi'ni Mardinli miniklere, Başkan Hakan Tartan bizzat gezdirdi. Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu'nun da katıldığı müze gezisi sırasında Tartan, öğrencilerle tek tek ilgilendi ve müzede yer alan oyuncakların tarihini, müzenin kuruluş hikayesini miniklere anlattı. Öğrencilerin müzede yalnızca tarihi oyuncaklarla değil, geleneksel Türk gölge oyunumuzun tanıtıldığı bölümde, Karagöz ve Hacivat'ın dünyasına konuk oldular.
4.sınıftan 8.sınıfa kadar çeşitli yaşlarda öğrencilerin katıldığı gezinin ilk günü Alsancak Altınpark'ta Konak Belediyesi tarafından verilen yemek ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile