Marmara Belediye Birligi'nde 'Bozbey' Dönemi

Marmara Belediye Birligi'nde 'Bozbey' Dönemi

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Marmara Belediye Birligi’nin genel kurulunda oybirligiyle Birlik Baskanligina seçildi.

Marmara Belediye Birligi Meclis Toplantisi’nin 2024 yili olagan birinci toplantisi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde yapildi. Toplantiya, Marmara Bölgesi’ndeki büyüksehir belediye baskanlari, Il belediye baskanlari, ilçe belediye baskanlari, belde belediye baskanlari ve meclis üyeleri katildi.

Divan Baskanligina Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün’ün seçildigi toplantida, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey oy birligiyle Marmara Belediye Birligi Baskani olarak seçildi. Meclis’te ayrica Birinci Baskanvekilligine Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, Ikinci Baskanvekilligine Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir oybirligiyle seçildi.

Meclis Toplantisinin açilis konusmasini yapan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, zor bir 5 sene geçirdiklerini, birlik ve beraberlik içerisinde güzel islere imza attiklarini söyledi.

Marmara Belediyeler Birligi’nin güçlü bir kurumsal kapasite olusturdugunu belirten Büyükakin, bu güne kadar yapilan çalismalara katki sunan herkese tesekkür ederek yeni dönemde görev alacak Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’e ve ekibine basarilar diledi.

Toplantiya ev sahipligi yapan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ise, büyük emeklerle olusturulan Marmara Belediyeler Birligi’ni önemsedigini ifade etti.

Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin 9’da birinden bile küçük oldugunu ancak Türkiye’de yasayan her 3 vatandastan birinin Marmara Bölgesi’nde yasadigini dile getiren Imamoglu, “Bunun sorumlugu oldugu kadar sorunlari da var. Sorunlarin çözümü de bireysel marifetle ya da bir ilçenin, sehrin marifetiyle mümkün degildir. Bu manada Marmara Belediyeler Birligi’nin olusturdugu çatiyi önemsiyorum. Buradaki çalismalar çok kiymetli. Bu zamana kadar emek harcayan herkese tesekkür ediyorum. Yeni dönem için ortak bir sekilde aday gösterilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’e de basarilar diliyorum” dedi.

“Çok önemli görevler üstlenecegiz”

Yeni dönemde görev alacak tüm baskanlara basarilar dileyen Marmara Belediye Birligi Baskani ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, bundan sonra hep beraber birligi daha ileriye tasimak ve sehirlere katki sunmak için çalisacaklarini söyledi.

Marmara Belediyeler Birligi’nin Marmara Bölgesindeki belediyelerin ortak çalismalarda bulunmasi ve dayanismasi için ortak bir zemin oldugunu belirten Baskan Bozbey, “Birligimiz, Marmara Bölgesinin güvenligine, kentsel dayanakliligina, afet riskine karsi sürdürülebilir çözümlerin gelistirilmesi için yeni yaklasimlar sunmali ve projeler gelistirmelidir. Ayrica kentsel dönüsüm politikalarinda ‘insan odakli’ ve ‘bütüncül plan’ anlayisini bölgesel çalismalarinda ve isbirliklerinde ortaya koymalidir. Böylece birbirini destekleyen ve besleyen kent yönetimlerinin olusturulmasina, bölgenin güçlenmesine vesile olacaktir. Marmara denizi hepimizin ortak degeridir. Marmara’da 2021 yilinda yasanan müsilaj sorunu aslinda bilim insanlarinca 2007 yilindan itibaren biliniyordu. Bu konuda yapilmasi gerekenler Marmara Denizini Koruma Eylem Plani ile ortaya konmustur. Önümüzdeki dönem hem ekonomik kriz hem de birikmis sorunlarimizin karmasikligi içinde geçecek. Çok zor bir dönemde belediyeler olarak çok önemli görevler üstlenecegiz. Bu nedenle Türkiye Belediyeler Birligi de oldukça önemli bir misyon üstlenmek zorundadir. Biz, bu birligin basinda da sayin Ekrem Imamoglu’nu görmek istiyoruz.” dedi.

“Sinerji tüm yerel yönetimlere de güç katacaktir”

Tipki Marmara Belediyeler Birligi gibi Türkiye Belediyeler Birligi’nin de adalet odakli bir üslupla yönetilmesi gerektigini dile getiren Bozbey, “Türkiye Belediyeler Birligi hem iktidar hem de muhalefetin birlikte temsil edilebildigi, kaynaklarin adil dagitildigi, is birligi yapilan bir yapi haline gelmelidir. Ayni zamanda deprem ve iklim krizi gibi afet kaynagi sorunlarla ortak mücadele edebilen bir çözüm odagina dönüsmelidir. Deprem, konut, kentsel dönüsüm, iklim krizi gibi konular bugün büyük ölçüde basta Istanbul ve Marmara üzerinden tüm ülkeyi tehdit etmektedir. Istanbul riskin merkezi oldugu gibi son 5 yilda ürettigi çözüm kapasitesi, kurumsal altyapisi ve tecrübesiyle Türkiye Belediyeler Birligi’ne de liderlik etme kapasitesine sahip oldugunu kanitlamistir. Iki birlik arasinda olusacak sinerji tüm yerel yönetimlere de güç katacaktir” diye konustu.

Toplantida, ayrica Çanakkale’nin Çan, Kepez ve Bayramiç, Edirne’nin Kesan ve Küplü, Istanbul’un Bakirköy, Kirklareli’nin Alpullu, Tekirdag’in Muratli, Yalova’nin Koru ve Subasi belediyeleri oybirligiyle birlige kabul edildi. Belediye baskanlarina belgeleri Baskan Mustafa Bozbey ve Tahir Büyükakin tarafindan takdim edildi.

Toplantinin sonunda Birlik Baskani Mustafa Bozbey ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan önceki dönem baskani Tahir Büyükakin’a hizmetlerinden dolayi plaket ve çiçek takdim edildi.

Program, baskanlarin toplu fotograf çektirmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile