Marmara Denizi’nde bu mevsimlerde zaman zaman yasanan gel-gitler yine kendini gösterdi. Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesine bagli Altinova Mahallesi’nde deniz yaklasik 25 metre çekildi. Denizin 25 metre çekildigini fark eden bazi vatandaslar, kisa süreli saskinlik geçirdi. Denizin 25 metre çekilmesi ile bölgedeki vatandaslar arasinda ’Kral Yolu’ olarak bilinen denizin içindeki kayaliklarda ortaya çikti.
"Bölgedeki deprem aktivitesiyle alakasi yok"
Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümünde Ögretim Üyesi Doç. Dr. Emre Özsahin, yaptigi açiklamada, "Özellikle Poyraz estiginde her sene Marmara Denizi’nde görülen çekilmelerdir. Özellikle alçak kiyilarda çekilmeler belirgin bir sekilde gözükmektedir. Tekirdag’da Kral Yolu olarak isimlendirilen Marmaraereglisi ilçesinin alçak oldugu alanlarda bu çekilme genligi fazla oldugundan dolayi genis alanda görülmektedir. Insanlar bu çekilmeden tedirginlik duymakta. Bu çekilmenin bölgedeki deprem aktivitesiyle alakasi yoktur. Tamamen dönemsel olarak belli mevsimlerde rüzgarin hep ayni yönde esmesiyle beraber ortaya çikan hadisedir. Herhangi bir korkuya gerek yok" dedi.
Her sene olan bir olay
Vatandaslardan Sirma Yolcu, "Her sene bu aylarda deniz genellikle böyle çekilir. Yani bu Kral Yolu çikacak kadar çekiliyor. Vatandaslarin korkmasina gerek yok. Her sene olan bir olay" ifadelerini kullandi.
Marmara Denizi 25 Metre Çekildi Açiklamasi 'Depremle Alakasi Yok'
Marmara Denizi’nin Tekirdag merkez Süleymanpasa ilçesi kiyilarinda sular 25 metre çekildi. Denizin çekilmesi ile halk arasinda Kral Yolu olarak bilinen kayaliklar ortaya çikti.



















