Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Koordinasyon Kurulu'nun Ilk Toplantisi Sona Erdi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un baskanliginda gerçeklestirilen ve 3 saat süren toplantida, müsilaj temizliginde gelinen son durum degerlendirilerek, izlenecek yol haritasi hakkinda istisarede bulunuldu.

Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Koordinasyon Kurulu'nun, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un baskanliginda Cumhurbaskanligi Dolmabahçe Çalisma Ofisi'nde gerçeklestirilen ilk toplantisi sona erdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatlariyla olusturulan Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Koordinasyon Kurulu üyeleri, Cumhurbaskanligi Dolmabahçe Çalisma Ofisi'nde ilk kez bir araya geldi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Mehmet Emin Birpinar, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Saglik Bakani Yardimcisi Tolga Tolunay, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdere, Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Akif Özkaldi, Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Selim Dursun, TDK Komutanligi Seyir, Hidrografi ve Osinografi Daire Baskani Deniz Albay Hakan Kuslaroglu, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Balikesir Valisi Hasan Silda, Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Yalova Valisi Muammer Erol, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskanligi Genel Sekreteri Ulas Akhan, TÜBITAK-MAM Baskani Dr. Osman Okur, Türkiye Bilimler Akademisi Baskani Prof. Dr. Muzaffer Seker, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Baris Salihoglu, ITÜ Su Bilimleri Fakültesi Dekani Melek Isinibilir Okyar, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu Baskani Memis Kütükçü, Türkiye Çevre Ajansi Baskani Eyyüp Karahan, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Baskani Tamer Kiran ve ilgili kurum temsilcileri katildi.

Basina kapali olarak gerçeklestirilen ve 3 saat süren toplantida, Marmara Denizi Koruma Eylem Plani müzakere edilerek, müsilaj temizliginde gelinen son durum degerlendirildi ve izlenecek yol haritasi hakkinda istisarede bulunuldu.

Bakan Kurum'un, toplantiya iliskin açiklama yapmasi bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile