Marmara Denizi'nde Bu Dönemde Bol Miktarda Çıkan Hamsinin, İç ve Doğu Anadolu İlleri Kadar Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne De Gönderildiği Bildirildi

Marmara Denizi'nde bu dönemde bol miktarda çıkan hamsinin, İç ve Doğu Anadolu illeri kadar Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne de gönderildiği bildirildi.

Çakıl Köy ve Çevresi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara'da bu yıl hamsi, istavrit, çinekop, lüfer gibi her çeşitte balığın çıktığını söyledi.

Özellikle hamside inanılmaz bir bolluk yaşandığını ifade eden Korkmaz, ''40 yıldır balıkçıyım. Marmara'da böyle hamsi bolluğu görmedim. Palamut da çoktu ancak her sabah tekneler hamsi dolusuyla kıyıya yanaşıyor'' dedi.

Korkmaz, bu dönemde Marmara'da hamsinin Karadeniz'e oranla daha fazla çıktığını belirterek, ''Şu anda ülkenin hamsi ihtiyacını Marmara karşılıyor desek yalan olmaz. Kayseri, Ankara, Konya, Bursa, İzmir derken İç ve Doğu Anadolu illeri kadar Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne de hamsiyi biz gönderiyoruz'' diye konuştu.

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel de Marmara'daki hamsi bolluğunun balıkçının yüzünü güldürdüğünü kaydederek, ''Palamut bolluğu Karadeniz'de hamsiyi azalttı. Bu yüzden Karadeniz Bölgesi'nin hamsi ihtiyacını Marmara karşılıyor. Karadenizliler de bu dönemde Marmara hamsisi tüketiyor. Karadeniz'den de hamsi çıkıyor ancak ihtiyacı karşılayamıyor. Biz ihtiyaç anlamında Marmara'dan takviye ediyoruz. Karadeniz'in suyu da soğumaya başladı.

Önümüzdeki dönemde belki orada da hamsi bollaşır'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile