Marmara Depreminde Tsunami Uyarısı Yapan Japon Kaneko Balıkesir'de Deprem Tatbikatına Katıldı

Marmara Depreminde Tsunami Uyarısı Yapan Japon Kaneko Balıkesir'de Deprem Tatbikatına Katıldı

Balıkesir Zağnos Paşa İlköğretim Okulu’nda 800 öğrencinin katıldığı deprem tatbikatı düzenlendi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Afet Yönetim Uzmanı Fumio Kaneko, gerçekleşen tatbikatın şahane olduğunu söyledi.

Japon Kaneko, Marmara depremiyle ilgili yaptığı açıklamada İstanbul ve Bursa'da tsunami uyarısında bulunarak hazırlıklı olunmasını istemişti. Balıkesir'deki bir okulda gerçekleşen deprem tatbikatına katılan Kaneko tatbikatı, "Şahane" diye yorumladı.

Zağnos Paşa İlköğretim Okulunda öğretmen, öğrenci ve ailelerin de katıldığı deprem tatbikatı hoparlörden uğultu sesinin verilmesi ile başladı.

Öğrencilerin sistemli şekilde okuldan çıkması ile devam eden tatbikatta öğrenciler okul bahçesinde sıra oldu. Okulun önüne gelen 112 Acil ve UMKE ekipleri ile AFAD ekipleri okul içine girerek yaralıyı çıkardı. Okul Müdürü Salih Yaşar Özsoy, gerçekleştirilen olayın bir tatbikat olduğunu ve velilere telefonla bilgi verdiklerini söyledi.

Gerçek bir deprem durumunda velilerin kendiliğinden okula gelmesi gerektiğini ifade eden Müdür Özsoy, okul önünde olup biteni merakla izleyen öğrenci velilerini sınıf sınıf bahçeye çağırdı. Öğrencilerin aileye teslim edildiği deprem tatbikatı başarılı şekilde sonlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve JICA arasındaki işbirliği protokolü gereği Japon Afet Uzmanı Fumio Kaneko, tatbikatı izledi. Sık sık not aldığı ve fotoğraf çektiği görülen Uzman Kaneko, tatbikatı şahane bulduğunu söyledi.

Fumio Kaneko, "Bu tatbikat şahaneydi oldukça iyi organize edilmişti. Özellikle öğrencilerin ve velilerin içinde olması başarılı olmasını sağladı. Bu tatbikatlarda öğrencilerin ve öğretmenlerin katıldığını gördük. Velileri de burada tatbikatın bir parçası olarak görmek çok önemliydi, onların da rolü çok büyük. Bu çocuklar ilkokul öğrencileri, bu çocukların uzun süre sessizce tatbikatı izlemeleri büyük başarı. Bu tatbikatın özellikle işbirliği açısından etkileyici olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile