Marmarabirlik, yükselişini sürdürüyor

Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), devler liginde tırmanışını sürdürüyor.

Dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), devler liginde tırmanışını sürdürüyor. 2009 yılındaki cirosuyla Marmarabirlik, İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 56, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)'nun 250 Büyük Firma listesinde de 8 basamak yukarıya çıktı.

Hem İSO'nun, hem de BTSO'nun, şirketlerin vergi öncesi net iç ve dış satış rakamlarına göre sıraladığı kuruluşlar arasındaki tırmanışını sürdüren Marmarabirlik, 2009 yılında 144 milyon 572 bin Lira ciro elde etmişti. Marmarabirlik, bu ciroyu toplam 25 bin 125 ton zeytin, zeytin ezmesi ve zeytinyağı satışından elde etti.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, üreticilerin alın teri döktüğü ürünü, zorlu piyasa koşullarında rekabet edebilecek fiyatla satmaları halinde daha çok ürün alabileceklerine dikkat çekti. Asa, şöyle konuştu:

"Tüketicinin memnuniyetinin üreticiye yansıması kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle kaliteli ve hijyenik üretim ile tüketici beğenisine odaklandık. Satış ve pazarlama ağımızı genişlettik. Bayilik sistemini canlandırmak, zincir marketlerin raflarında daha çok Marmarabirlik ürününü bulundurmak için ekiplerimizi de çabalarımızı da artırdık. 2010 yılının ilk yarısındaki satış rakamları iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. Çıtayı her geçen gün yükseltiyoruz ve başarımız, üretici ortaklarımızın birliklerine sahip çıkmasıyla daha da artıyor."

HEDEF AŞILACAK

Asa, bir yandan yurt içinde sofralık zeytin tüketimini artırmaya, bir yandan da yurt dışında yeni, daha önce ulaşılmamış pazarlar bulmaya çalıştıklarını belirtti. Marmarabirlik ürünü gönderilen ülke sayısının da 25'e çıktığını söyleyen Asa, ihracat yapılan ülkeler listesine Yeni Zelenda'nın da eklendiğini, Japonya ile temasların sürdüğünü duyurdu.

Marmarabirlik, bu yılın ilk altı ayında iç pazara 70 milyon 253 bin TL karşılığında 11 bin 663 ton, yurtdışına da 11 milyon 859 bin dolar karşılığında 3 bin 144 ton zeytin, zeytin ezmesi ve zeytinyağı sattığını açıkladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile