Marmarabirlik zeytin fiyatlarını yeniden belirledi

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), kilogramda 170-190'lık zeytini 5,5 liradan alacak. Marmarabirlik'ten yapılan yazılı

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), kilogramda 170-190'lık zeytini 5,5 liradan alacak. Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamada, birliğin piyasa şartlarını dikkate alarak 2010-2011 alım kampanyası fiyatlarında değişiklik yaptığı bildirildi.

Rekolte kaybı yüzünden ürünün az, ancak iri olması nedeniyle, bu kampanyaya özel, kiloda 170-190 adet gelen Gemlik tipi siyah zeytinin kilosu 5 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bu yıl özel şartların yarattığı yüzde 70 ürün kaybı, piyasa koşulları ve arz-talep dengesi göz önünde bulundurularak ortakların sıkıntı ve mağduriyetlerini gidermek adına 170-190'lık ürünü almayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Aynı zamanda 170-190 tane zeytin alımıyla satış politikaları çerçevesinde, ürün çeşitliliğine yeni bir halka daha eklenmiş olacaklarını ifade eden Asa şunları kaydetti: "Bu kararla bir defa daha görülmüştür ki, zeytin piyasasının oluşmasında ve piyasalara yön verilmesinde Marmarabirlik etkin bir rol oynamaktadır. Ortaklarımızın her zaman yanındayız ve ortaklarımızdan da kooperatiflerine ve Marmarabirlik'e sahip çıkmalarını bekliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile