İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Hisarönü köyünün Değirmenyanı Mahallesi Durantepe mevkisinde, 10 hanenin ulaşımını sağlayan yoldaki tahta köprü, yaklaşık 2 hafta önce su taşkını Sonucu yıkıldı. Köprünün yeniden yapılması için ilgili kurumlara başvuran mahalle sakinleri, bir Sonuç alamadı. Bu sürede okula giden çocuklarını sırtlarında taşıyarak Asparan Deresi'nin karşısına geçiren vatandaşlar, bir yandan da yeni köprü inşa etmek için çalışmalara başladı.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Bilgin, Sinan Bilgin ve Bekir Çelik, toplam 250 lira harcayarak 10 günde köprüyü tamamladı.
Köylüler, başvurularına rağmen her kış yenilemek zorunda kaldıkları tahta köprünün yerine betonarme köprü yapmayan yetkililere tepki amacıyla derme çatma tahta köprüleri için renkli bir açılış töreni düzenledi.
''10 Evler Köprüsü'' yazılı tabelayı köprünün girişine takan köylüler, daha Sonra çocukların okuldan gelmesini bekledi. Taşımalı olarak eğitim gördükleri okullarından dönen çocuklar, köprünün tamamladığını görünce büyük sevinç yaşadı. Çocukların ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde açılış kurdelesini öğrenciler kesti. Bu sırada aileleri ise konfeti patlattı. Açılışta katılımcılara semaverde yapılan çay, kuru pasta ve meşrubat ikramında bulunuldu.
-''Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz''-
Mahalle sakinlerinden Mustafa Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında şiddetli yağmurların ardından taşan derenin her yıl köprülerini yıktığını, her defasında köprüyü kendilerinin yenilediğini söyledi.
Çocukların okullarına gidebilmeleri için köprünün yapılması gerektiğini vurgulayan Bilgin, ''Köprümüzü kendi imkanlarımızla bitirdik. Bundan Sonra köprü için yardım gelir mi gelmez mi bilmiyoruz, ama biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İnşallah sesimizi duyarlar ve derdimize çare olurlar. Bir defa modern bir köprü yapılsın, 100 sene kullanılsın, her sene yeniden köprü yapmak zorunda kalmayalım'' dedi.
Kimseyi rencide etmek istemediklerini dile getiren Bilgin, sadece 15 yıldır çektikleri çilenin Son bulması için mücadele ettiklerini kaydetti.
Yetkililerden kalıcı bir köprü talep ettiklerini belirten Bilgin, ''Arabaların geçebileceği büyüklükte bir köprü istemiyoruz. Sadece çocukların okullarına güvenli bir şekilde gidip gelmesini sağlayacak bir köprü yapılmasını bekliyoruz. Kendileri yapamıyorlarsa malzemelerini versinler, biz yaparız. Kendi imkanlarımızla ancak böyle bir köprü yapabildik, bununla da gurur duyuyoruz'' diye konuştu.
-Çocuklar korkuluklu köprü yapılmasını istiyor-
Mahalle sakinlerinden Sinan Bilgin ise yağmur yağdığında yükselen dere nedeniyle köprüden geçmekte zorlandıklarına dikkati çekti. Bilgin ''Şiddetli bir yağmur yağdığında bu köprü yeniden gidecek. Her gelen dereyi doldurmaya çalışıyor. Su gidecek yer bulamayınca köprü yıkılıyor'' dedi.
Köprü yapılana kadar anne babalarının sırtında derenin karşı tarafına geçmek zorunda kaldıklarını anlatan çocuklar ise köprüleri yeniden yapıldığı için mutlu olduklarını belirterek, korkulukları olan demir bir köprünün yapılması istediklerini anlattılar.
Muhabir: Levent Kişi
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Marmaris'te Su Taşkını Sonucu Köprülerinin Yıkılmasının Ardından Okula Giden Çocuklarını Sırtlarında Taşıyarak Derenin Karşısına Geçirmek Zorunda Kalan Köylüler, Kendi İmkanlarıyla 250 Lira Harcayarak Taht
Marmaris'in Hisarönü köyünde vatandaşlar, su taşkını sonucu yıkılan tahta köprülerini kendi imkanlarıyla yeniden yaptılar. Köylüler, yetkililerin yaptırmamasına tepki amacıyla köprüye tabela takıp kurdele kesti, konfeti patlatarak renkli bir açılış töreni gerçekleştirdi.