Marmaris Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı

Marmaris Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı

Marmaris Belediye Meclisi Haziran Ayı olağan meclis toplantısı Marmaris Belediye Meclisi toplantı salonunda Belediye Başkanı Ali Acar başkanlığında yapıldı.

  3 ana gündem maddesiyle açılan meclisin gündeminde Amfi Tiyatroda 26 Haziran - 4 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Marmaris Sinema Festivali ile ilgili Komisyon oluşturulması , festival ile ilgili harcamaların Belediye bütçesinden karşılanması konularının görüşülmesi , Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik , Bölgenin ve turizm sektörünün güncel olan konuları hakkında görüş ve önerilerin görüşülmesi konuları ele alındı .
Turizm sektörüyle ilgili güncel konuların da tartışıldığı toplantıda hanutçuluk ve gürültü kirliliği konularında yaşanılan sıkıntılar dile getirildi . Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar hanutçuluk konusunda emniyetle birlikte hareket ettiklerini belirterek ; " Turizmin en büyük sorunlarından bir tanesi hanutçuluk . Kesilen cezalara ve yaptırımlarımıza rağmen hanutçuluğun önüne geçemiyoruz . Denetimlerimiz esnasında da turistlere çok laubali davranışların sergilendiğini görüyoruz . Turizmde önemli olan müşteri memnuniyetidir . Hanutçuluğun önüne geçene kadar mücadelemiz devam edecektir " diye konuştu .
İş yerlerinin kapanış saatlerinin netleşmesi gerektiğini belirten Acar ; " Farklı iş kollarının kapanış saati her yıl belirleniyor . Bu yılda 01 . 00 olarak belirlendi . Bakkallarla ilgili bir düzenleme yaptık ve kapanış saatini 02 : 00 ' a aldık . Bazı iş yerlerinin saat sınırında uymadığı görülüyor . Haksız rekabet olmaması için bu tür uygulamalar yapmak zorundayız " şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile