Marmaris Belediyesi, Tüm Dostlar Için Seferber Oldu

Marmaris Belediyesi, Tüm Dostlar Için Seferber Oldu

Sahipsiz sokak hayvanlarinin bakim, tedavi ve beslenmeleri için çalismalar yürüten Marmaris Belediyesi, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için 2021 yili içinde 3 bin 419 kedi, 252 de köpek kisirlastirirken, 4 bin 405 hayvanin da tedavisini üstlendi.



Sahipsiz hayvanlarin yasam sartlarini iyilestirmeye yönelik çalismalariyla adindan söz ettiren Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi, sahipsiz ve tedaviye muhtaç hayvanlarinin bakimini üstlenirken, sevimli dostlara da yuva oluyor. Barinakta sahipsiz sevimli dostlarin kisirlastirma islemlerinin yani sira tedavi ve gerekli durumlarda cerrahi müdahaleleri de yapiliyor. 3 yil içinde fiziken daha modern sartlara kavusturulan barinakta geçtigimiz bir yillik dönemde 3 bin 419 kedi ve 252 köpek kisirlastirildi. Bunun yani sira 4 bin 405 hayvanin da tedavisi gerçeklestirildi.



Kisirlastirilmamis yetiskin bir köpegin üreme zincirinden 6 yilda 67 bin köpegin, bir kedinin ise 6 yilda 42 bin kedinin dünyaya gelmesinde rol oynadiginin altini çizen yetkililer kisirlastirilan hayvanlarin pek çok hastaliktan korunurken, kontrolsüz üremenin de önüne geçildigini belirtiyor.

Öte yandan Agustos ayinda yasanan büyük yangin sirasinda alevlerden kurtarilan evcil, yabani ve sokak hayvanlari Belediye Bakimevine getirildi.

Bakim ve eger gerekliyse tedavileri yapildi. Aralarinda kedi, köpek, koyun, inek, tavuk, kaz gibi sahipli hayvanlarin yani sira kaplumbaga, domuz, esek, sahin gibi yabani hayvanlarin da oldugu 347 cana ev sahipligi yapildi. Tedavileri yapildiktan sonra sahipli olanlar sahiplerine, yaban hayvanlari da dogaya birakildi.

Bir anlik hevesle alinip sokaga terk edilen yüzlerce köpek barinakta yeni bir yasama baslarken rehabiliteleri de saglaniyor. Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi tarafindan bir yilda 206 hayvan sahiplendirildi. Merkezde asilanan, kisirlastirilan ve tedavi edilen hayvanlarin en büyük ihtiyacinin yeni bir aile oldugunu kaydeden Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, “Yil içinde 200’den fazla hayvani sahiplendirdik. Bir anlik hevesle sahiplenilen hayvanlar bazen bakimi zor geldigi için sokaga birakiliyor. Merkezimizde su an 380 köpegimiz var. Hepsinin asilari bakimlari yapildi. Hayvan sahibi olmakta kararli olan vatandaslarimiz barinagimizdan ücretsiz olarak sahiplenebilirler" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile