Marmaris'in Sokaklarina Kadin Eli Degdi

Marmaris'in Sokaklarina Kadin Eli Degdi

Marmaris Belediyesi’nin temizlik isleri biriminde 25 kadin personel Marmaris sokaklarini temizliyor. Hem sehrin temizligi kadin çalisanlara emanet ediliyor, ayni zamanda kadin istihdamini artiriliyor.



Marmaris Belediyesi’nin birçok biriminde oldugu gibi temizlik isleri biriminde de kadin çalisan sayisi arttirildi. Marmaris’in daha temiz bir kent olmasi amaciyla yogun çaba harcayan Marmaris Belediyesi, temizligi de kadinlara emanet etti. Yaz basinda Temizlik Isleri kadrosuna dahil edilen 25 kadin personel, 214 erkek personelle birlikte Marmaris için ter döküyor.

Marmaris’in her noktasinda sabahin erken saatlerinde mesaiye baslayan kadin personel, aksama kadar sorumlu olduklari sokaklari süpürüyor. Zaman zaman elektrikli vakumlu elektrik süpürgesi ile çalisan kadinlar, kendi evlerini temizledikleri gibi büyük bir titizlikle Marmaris sokaklarini temizliyor.

Izmarit ve çekirdek atilmasin

Islerini severek yaptiklarini söyleyen kadin personeller, Marmaris’i güzellestirmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek “Esnafimizdan ve halkimizdan büyük ilgi görüyoruz, bunun için tesekkür ediyoruz. Ama onlardan temizlik konusunda bize yardimci olmalarini istiyoruz. Özellikle sigara izmariti, çekirdek ve diger kuruyemislerin kabuklarini atmamalarini rica ediyoruz” diye konustu.



Sokaklar onlara emanet

Marmaris sokaklarini kadin temizlik isçilerine emanet eden Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ise belediyenin diger birimlerinde oldugu gibi Temizlik Isleri’nde de çok sayida kadin personel istihdam ettiklerini belirterek, “Sokaklarimiz kadinlara emanet. Onlarin sayesinde temizlik konusunda duyarliligin artacagina inaniyorum. Ilçemizi temiz tutmak için büyük gayret gösteren kadin emekçilerimizi saygiyla selamliyor, kolayliklar diliyorum. Marmaris onlarla bir baska güzel. Ellerine, emeklerine saglik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile