Marmaris'te 25 Bin Tastan Olusan Atatürk Mozaik Aniti Açildi

Marmaris'te 25 Bin Tastan Olusan Atatürk Mozaik Aniti Açildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bagimsizlik mesalesini yaktigi 19 Mayis’in yil dönümünde Marmaris’te anlamli bir açilis gerçeklestiren Marmaris Belediyesi, Atatürk’ün 25 bin küçük tastan olusan mozaik aniti törenle açti.

Marmaris Belediyesi Içmeler Atatürk Bilim ve Egitim Parki, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde anlamli bir etkinlige ev sahipligi yapti. Marmaris Belediyesi ve Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Marmaris Subesi’nin isbirligiyle mozaik sanatçisi Hülya Kiliç’in koordinatörlügünde halkin katilimiyla 25 bin küçük tastan yapilan Atatürk mozaiginin açilisi gerçeklestirildi.

19 Mayis Gençlik Meydani’nda 5 gün boyunca vatandaslarin küçük taslar koyarak yapimina katki sundugu anit önceki gün Içmeler Atatürk Bilim ve Egitim Parki girisine konuslandirildi. Yola bakan cepheye konuslandirilan mozaik anitin açilisina Marmaris Belediyesi Baskanvekili Hasan Yaylali, ADD Marmaris Sube Baskani Dilay Uçar, CHP Marmaris Ilçe Baskani Zekican Balci, IYI Parti Marmaris Ilçe Baskani Ali Toksoy ve çok sayida vatandas katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bir konusma yapan ADD Sube Baskani Dilay Uçar, fikrin kendilerini çok heyecanlandirdigini belirterek Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’dan çok büyük destek gördüklerini söyledi.

Halkin günlerce süren yapim asamasina büyük bir coskuyla katildigini söyleyen Uçar; "19 Mayis Gençlik Meydani’nda seyyar bir atölye kurduk. 5 gün boyunca durmaksizin çalistik. Halkimiz da bize destek verdi. Ilmek ilmek örüldü. Bu Marmaris halkinin kendi kendine birakacagi bir anittir" ifadesini kullandi.

Marmaris Belediyesi Baskanvekili Hasan Yaylali ise Marmaris için unutulmaz bir gün oldugunu söyledi.

"Küçük bir tas da sen koy" sloganiyla baslayan çalismanin sonucunun mükemmel oldugunu söyleyen Yaylali; “Bu eserde emegi geçen sanatçimiza, sponsorlara, ADD yöneticilerimize ve tüm halkimiza tesekkür ediyoruz” dedi.



Konusmalarin ardindan anitin açilisi gerçeklestirilerek üzerindeki kirmizi bez kaldirildi. 300 kilogram agirliginda yaklasik 25 bin adet mozaik tastan olusan anitin yapimi 20 gün sürdü. 5 günlük kisminda Marmaris halki da yapima katki sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile