Marmaris’te 4 Ayrı Noktada Yangın Çıktı

Marmaris’te 4 Ayrı Noktada Yangın Çıktı

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde 4 ayrı noktada çıkan orman yangını zamanında müdahaleyle büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Şirinyer Mahallesi'nde tepelik alandaki çalılıklarda gece saat 02.15 sıralarında yangın çıktı. Kuru otlarında tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen yangın, restorana ve ormanlık alana doğru ilerledi. Kısa süre sonra aynı yere yakın iki noktada daha yangın başladı.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekiplerinin yaptığı müdahaleyle yangın daha fazla ilerlemeden kontrol altına alındı. Söndürme çalışmasına vatandaşlar da katıldı.

Yangının yaklaşık bir saat içerisinde tamamen söndürülmesinin ardından ekipler soğutma çalışması yaptı. Ekiplerin bölgeden ayrılmasının ardından söz konusu yerde yeniden yangın başladığı ihbarı yapıldı. Ekipler bu yangını da büyümeden söndürdü.

Söndürme çalışmalarını takip eden Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, yangının kasıtlı olarak çıkartıldığı şüphesi üzerinde durduklarını söyledi.

Akşam saatlerinde İçmeler-Pamucak mevkiinde ormanlık alanda da yangın çıktığına işaret eden Zeybek, o yangının da kasıtlı çıkartılmış olabileceğini kaydetti.

Vatandaşların yangını motosikletle gelen bir kişinin çıkardığı ihbarında bulunması üzerine polis ekiplerinin bölgede yaptığı araştırma sonunda bir kişinin gözaltına aldığı öğrenildi.Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile