Marmaris'te Alev Nöbeti Tutan Orman Isçisi Açiklamasi 'Her Yer Güvenli Denilene Kadar Bu Bölgedeyiz'

Marmaris'te Alev Nöbeti Tutan Orman Isçisi Açiklamasi 'Her Yer Güvenli Denilene Kadar Bu Bölgedeyiz'

Mugla’nin Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi’ne bagli Bördübet mevkii Yedigöller bölgesinde çikan yanginin ilk saatlerinden itibaren bölgede olup alevler ile savasan orman isçileri nöbet tutmaya devam ediyor. Orman isçisi Sercan Çöp, "Simdilik çok sükür kontrol altina alindi, sogutma yapiyoruz. Her yer güvenli, bölgeden ayrilabilirsiniz denilene kadar bu bölgedeyiz" dedi.

Tamamen kontrol altina alinan yangin sonrasi çevre illerden gelen ekiplerin bir kismi ’bölge güvenli ayrilabilirsiniz’ direktifi ile bölgeden ayrilmaya basladi.

Mugla Orman Isletme Müdürlügüne bagli Yilanli ekibi ise yanginin ilk çiktigi noktalardan birinde arazözlerinin basinda duman nöbeti tutmaya devam ediyor. Ekipler tüm ihtiyaçlarini arazözlerinin yaninda giderip, asker misali gözlerini kirpmadan yangin ihtimaline karsi teyakkuz halinde bekliyor.

Yilanli ekibinden Sercan Çöp, "21 Haziran Sali günü Yilanli Orman Isletme Lojmanlari’ndan çikarak buraya geldik. Aksam saat 22.00 civarlarinda yanginin baslama noktasi olan tepeden müdahale etmeye basladik. Uzun süre müdahale ettik, gece oldugu için helikopter çalismadi. Ekip arkadaslarimla sabaha kadar su basarak tirmikla çekerek müdahale ettik. Sabah saatlerinde helikopterler çalismaya basladi.

Gündüzleri helikopterler çalisiyor, geceleri biz müdahaleye devam. Simdilik çok sükür kontrol altina alindi, sogutma yapiyoruz. Tüten yerleri söndürüyoruz devam ediyoruz. Her yer güvenli, bölgeden ayrilabilirsiniz denilene kadar bu bölgedeyiz" dedi.

Muhammet Karakoca ise, "Arkadaslarla birlikte buradayiz. Insallah en kisa zamanda lojmanlarimiza dönmek istiyoruz. Duydugumuz anda geldik, gerekirse üzerimizi arabada degistiriyoruz’’ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile