Marmaris'te Dagda Kaybolan Adami Arama Çalismasi Sürüyor

Marmaris'te Dagda Kaybolan Adami Arama Çalismasi Sürüyor

Mugla’nin Marmaris ilçesine bagli Bozburun Mahallesi’nde yasayan ve Marmaris’e gelerek yakinlari ile birlikte 30 Aralik 2023 tarihinde çintar toplamak için Balan Dagi’na gidip kaybolan Isa Çifçi için bölgede arama çalismalarinin dördüncü gününde de 100’den fazla kisi ve iz takip köpekleri ile devam etti. Bölgede gece insansiz hava araçlarinin da arama yaptigi bilgisi edinildi.



Geçtigimiz Cumartesi Mugla bölgesinde çintar toplamak için Marmaris ilçe sinirlari içindeki Balan Dagi’na çikip kaybolan yakinlarinin ihbari üzerine bölgeye çok sayida ekip sevk edilmisti. Ilk günden bu yana yapilan arama dördüncü gününde de arama çalismalari sabahin erken saatlerinde basladi ve hava kararana kadar devam etti. Marmaris Milli Parklar Ilçe Müdürü Mesut Gümüs’ün bölge hakkinda bilgi vermesinin ardindan arama faaliyetleri AFAD ve Ilçe Jandarma koordinesinde gerçeklesti. Gruplar halinde bölgeye dagilarak yapilan aramaya AFAD, Ilçe Jandarma, AFAD, SAR, AKUT, MagAme SAR, Orman Isletme ekipleri, Milli Parklar Müdürlügü ekipleri, Jandarma Asayis, Jandarma Komando, Marmaris Avcilar Dernegi ekipleri, Jandarma Iz Takip Timi, ve kayip sahsin yakinlari ile birlikte toplamda 100 den fazla kisi ile arama kurtarma köpekleri katildi.

Gece karanligi çöktügü için arama çalismalari yarina kadar durduruldu. Gece Insansiz hava araçlari ile aramalarin devam edecegi bildirildi.



Kayip ihbarinin ilk gününden bu yana AFAD çagrisi üzere arama çalismalarina katilan SAR Marmaris ekibinden Ferhat Üzüm ‘’ Marmaris operasyon ekibimiz. Balan mevkiinde AFAD dan gelen çagri üzerine 31 Aralik saat sabah yedi sularinda operasyona basladik. Bes kisilik profesyonel ekibimizle bölgelerde farkli alanlarda arama yapan yaklasik yirmi kisilik bir ekibe dahil olduk. Bugün dördüncü gün simdiye kadar yaklasik dört kilometrelik bir alan didik didik arandi. Simdi daha genis bir alan aramak üzere ekiplerle intikal ettik bölgeye.’’ seklinde konustu.



Ayrica Üzüm, böyle durumlar ile karsi karsiya gelen ve kayboldugunu düsünen kisilerin mutlaka oldugu bölgenin tam konumunu bir yakinina bildirmeli ve kiyafet parçasi ya da taslar ile bir isaret birakmasi gerektiginin önemine degindi.

Öte yandan Marmaris Cumhuriyet Bassavciligi talimati ile Jandarma ekipleri 65 yasindaki Isa Çifçi’nin süpheli kaybi ile ilgili genis çapli sorusturma baslattigi bilgisi edinildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile