Marmaris'te Denizde Kaybolan 5 Düzensiz Göçmeni Arama Çalismalari Devam Ediyor

Marmaris'te Denizde Kaybolan 5 Düzensiz Göçmeni Arama Çalismalari Devam Ediyor

Mugla’nin Marmaris ilçesi açiklarinda Yunanistan unsurlari tarafindan ölüme terk edilen ve denizde kayboldugu tahmin edilen 2’si bebek 5 düzensiz göçmeni arama çalismalari devam ediyor.



Edinilen bilgiye göre, 13 Eylül 2022 tarihinde saat 00.10’da, Marmaris Kizilburun açiklarinda can sallari içerisinde bir grup düzensiz göçmen oldugu bilgisinin alinmasi üzerine olay mahalline 2 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilerek, tespit edilen 3 can sali içerisinden toplam 66 düzensiz göçmen kurtarildi. Düzensiz göçmenlerden edinilen ilk bilgiler dogrultusunda toplam 4 can sali içerisinde Yunanistan unsurlari tarafindan Türk karasularina geri itildiklerinin ögrenilmesi üzerine olay mahalline 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 Sahil Güvenlik Uçagi ve ilave 1 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildi. Yapilan arama kurtarma çalismalari neticesinde yari batik durumda tespit edilen 1 adet can salina tutunan 7 düzensiz göçmen daha kurtarildi. Can sali civarindan 2’si bebek, 3’ü çocuk ve bir yetiskin olmak üzere 6 düzensiz göçmenin cansiz bedeni deniz yüzeyinden alindi.

“5 düzensiz göçmeni arama çalismalari devam ediyor”

Yari batik durumda bulunan can salindan kurtarilan düzensiz göçmenlerin, can salinda toplam 18 kisi olduklarini beyan etmeleri üzerine kayip oldugu degerlendirilen 2’si çocuk 5 düzensiz göçmenin aranmasina 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 2 Sahil Güvenlik Botu ve 1 dalis timi ile Marmaris açiklarinda devam edildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile