Marmaris'te Ev Sahibi Kiraci Tartismasi

Marmaris'te Ev Sahibi Kiraci Tartismasi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde ev sahibi ve kiraci arasinda yasanan tartismada kimyasal gaz kullanildigi iddialarina, ilgili kiracinin kardesi ve suçlanan ev sahibi cevap verdi.

Çildir Mahallesi’nde dün meydana gelen olayda, bir apartta yasayan iki çocuklu aile, kirayi ödemedigi için çikmalarini isteyen apart sahibi ile yasadiklari tartismanin ardindan kimyasal gazla zehirlenmek istendikleri iddiasiyla polis ve ambulans ekiplerini çagirmisti. Ailenin sikayeti üzerine apart sahibi gözaltina alinmis, çikarildigi adli makamlarca adli kontrol sarti ile serbest birakilmisti.

"Hepimiz hastanelik olduk, çok sükür su an iyiyiz”

3 aydir apartta konaklayan annesi, ablasi ve yegenlerine misafir olarak geldiginde bu olay basina gelen Deniz Bilen yasadiklarini anlatti. Deniz Bilen konuyla ilgili olarak, “Ablam, annem ve iki kiz yegenim birlikte oturuyorlardi. Dün ev sahibinin israrla aramasiyla ben olay yerine geldim. Evden çikmalarini istedi. Bize saat 11’e kadar müddet verdi kendisi tekrardan. Bu yasanan ev kiralari artmasindan dolayi tekrar bir ev bulamadik. Ailemin çikmamasi için kendisiyle görüsmek istedim, fakat bana kendisi ‘kendi imkanlarimla onu çikartacagim’ dedi.

O arada 10 dakika geçti evin içindeydik. Gelip suyla elektrigimiz kesti gitti ve 10 -15 dakika sonra tekrar geldi ve ablamin ve küçük kiz yegenimin kapiyi açmasi ve suratlarina zehirleyici bir ilaç sikti ve ayni sekilde içeriye de sikti. Hepimiz o an orada birçogumuz bayginlik geçirdik. Annem hastanelik oldu, hepimiz hastanelik olduk. Çok sükür su an iyiyiz” dedi.

Tedavisinin ardindan emniyete giderek sikayetçi olan Bilen, "Kiralarin bu kadar yüksek miktarda artmasiyla baska bir eve de çikamiyoruz. Ondan dolayi ev sahiplerinin bu sekilde ölüme tesebbüs etmelerine lütfen artik birisinin dur demesini istiyorum” diyerek yetkililerden destek istedi.

“Asil magdur olan benim, kamuoyunu yaniltici beyan veriyorlar”

Apart sahibi Gökhan Uysal ise, “Dün biz gözaltina alindik, bugün serbest birakildik. Savcilik ve adalet, emniyet yetkilileri konuyu biliyorlar. Basak Apart bir kiralama sözlesmesiyle oturabilecek bir yer degildir. Basak Apart bir isletmedir. Konaklama tesis belgesi vardir. Bu yüzden de her gün müsteri listesi tutulur. Onun haricinde kimlik bildirim sistemi bir otel standartlarinda, konaklama tesisi standartlarinda yapilmasi gereken her sey burada yapilmaktadir. Simdi son dönemlerde ülkemizde yasamis oldugunuz bu kiracilar magduriyetine binaen buradaki kötü niyetli bir aile mali sanki kendisininmis gibi resmen gasp etti. Çok üzgünüm ama bununla ilgili de ben hukuki yollari ariyorum. Bundan sonra otelcilere de konaklama tesisi sahiplerine de en büyük önerim disariya alacaklari insanlara ilk önce hukuki ve kanuni olarak tedbirlerini alsinlar, ondan sonra çikaramazsiniz. Çünkü insanlar odaya girdiginde mesela diyelim ki burada bir haftalik para ödüyor, su anki isgalci olan pozisyonundaki 15 günlük bana birikmis bir oda ücreti borcu var. O yüzden kesinlikle burada yapilan beyanlar kamuyu yaniltici niteliktedir. Bizler kesinlikle kimseye zarar vermedik. Zarar veren bir seyimiz yok ve umut ediyorum adalet yerini, hakkin yerini bulacak ve güveniyorum” dedi.



“Kimyasal gazla ilgili asla alakam yok”

Apart sahibi Uysal dün yasanan olay ile ilgili aileyi çikmalari için kendilerini uyardigini hatta polislerin gelerek kiracilari uyardigini belirterek, “Dünkü olay söyle gelisti. Bizim simdi odadan çikma talebi bir önceki gün polis teskilatimiz sag olsunlar geldiler odadan çikilmasi gerektigini söylediler. Iki tane kiz çocuklari oldugu için biz ertesi gün saat 11.00’a kadar süre vererek kendilerine müsaade ettik. Bununla ilgili de kendisinin kiz kardesi ve yanindaki arkadasi sahittir. Gün geldi verdigimiz zaman doldu, 11’de ben buraya geldigimde kapilarini çaldim dedim. Sizden rica ediyorum odayi bosaltalim. Burasi bir isletme, konaklama tesisi. Bununla ilgili biz sürecimizi baslattik. Ben daha sonra 155’i aradim 155 ekibi buraya geldi. Bu gazla ilgili konuyla da yapabilecegim açiklama su. Bu adli makamlara zaten sevk edildi. Bu gazla ilgili benim en ufak bir alakam, yapmisligim yok. Adli teskilat bunu gayet iyi biliyor. Adli süreç devam ediyor zaten daha fazla konusmama gerek yok” dedi.



“Magdur edildiklerini söyleyen kiracilarin yakinlari tarafindan darp edildim”

Üzerine atilan suçlamalari kabul etmeyen Uysal, hem parasini alamadigini hem de birlikte konaklamalarina izin vermedigi için kiracinin yakini tarafindan darp edildigini ifade etti.

Uysal, “Türk halki emin olsun burada herhangi bir insana kiyma, mala zarar verme bizim tarafimizdan kesinlikle yapilmamistir. Son dönemlerde moda olan bu kiraci ev sahibi iliskisi burada da dejenere edilerek kullanilmaya çalisilmaktadir. Fakat burada bir kiraci mevzuati da yoktur. Burasi bir konaklama isletmesidir. Söyleyeceklerim bundan ibaret” diyerek darp raporunu gösterdi.

Kiracilarin ve yakinlarinin aparta gelmeleri ve hala odalarindan çikmayip magdur olduklarini belirtmeleri üzere apart sahibi emniyet güçlerini çagirirken olayla ilgili sürecin devam ettigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile