Marmaris'te Kaçak Yapilar Yikiliyor

Marmaris'te Kaçak Yapilar Yikiliyor

Marmaris Belediyesi, ilçede imar kanununa aykiri yapilan yapilarla mücadelesini sürdürüyor. Üç noktada kaçak ve ruhsatsiz yapilari yikimini gerçeklestiren belediyenin önümüzdeki günlerde de yikimlara devam edecegi ögrenildi.



Marmaris Belediyesi, ilçede imar kanununa aykiri yapilan yapilarla mücadelesini sürdürüyor. Merkez mahallelerde Imar Kanununun 32. ve 42. maddesi geregince mühürlenen ve Belediye Encümeni tarafindan yikim karari verilen izinsiz ve ruhsatsiz imalatlarin yikimi Fen isleri Müdürlügü tarafindan gerçeklestirildi.



Belediye ekipleri ilk olarak Beldibi Mahallesi, Gökbel mevkiinde eski mevcut tek katli evin üzerine briket malzemeden yapilmis olan ruhsatsiz kaçak kati yikti. Armutalan Mahallesi Sehit Ahmet Benler Caddesi üzerinde onayli ruhsat ve eki mimari projesine aykiri olarak bina çekme mesafeleri içinde yapilan zemin kat dükkan büyütmeleri yikilirken, yine Armutalan Mahallesi Ayhanlar Caddesi üzerinde bulunan onayli ruhsat ve eki mimari projesine aykiri olarak bina çekme mesafeleri içerisinde yapilan kaçak sundurmalar yikildi.

“Hassasiyet bekliyorum”

Marmaris Belediyesi olarak kaçak yapilarla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Belediye Baskani Mehmet Oktay, “Önümüzdeki haftadan itibaren hem merkezde hem de kirsal mahallelerde çalismalarimiz olacak. Son yasadigimiz afet bize yasadigimiz yapilarin önemini bir kez daha gösterdi. Bizler ruhsatsiz ve kaçak yapilari yikarken aslinda öncelikle vatandasimizin güvenligini ve hayatini öncelemis oluyoruz. Bizim görevimiz kanunlara ve ilgili imar mevzuatina uygun yapi imalatina izin vermek, uymayani da gerekli kurallar dahilinde uyarmak ve sonra da kaçakla mücadele etmektir. Tüm hemsehrilerimizden bu konuda ekstra hassasiyet bekliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile