Marmaris'te Selin Yaralari Sarilmaya Baslandi

Marmaris'te Selin Yaralari Sarilmaya Baslandi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde dün sabah saatlerine baslayan saganak yagislar hayati olumsuz etkileyerek toprak kaymalarina, ev ve isyerlerinde su ve balçik baskinlarina sebep oldu. Özellikle geçtigimiz kis ayinda da sel felaketinin en çok etkiledigi Içmeler Mahallesi’nde 14 evden biri hiç kullanilamaz hale geldi. Içmeler Mahallesi’ndeki mezarlik içerisinde de 4 mezarin mezar tasi kirildi.



Marmaris’e 11 kilometre mesafedeki Içmeler Mahallesi iki kistir üst üste sel felaketi yasiyor. Mahalle sakinleri önce yanginlarda ormanin büyük kismini kaybettiler sonra da daglardan inen küllü ve çamurlu sular ile denizin rengi degisti. Saganak yagislarin en çok etkiledigi mahalle olan Içmeler Mahallesi’ndeki bir ev ve mezarlik daglardan gelen balçikli sular ve kesilmis tomruk parçalari ile zarar gördü. Marmaris Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma Vakfi, Marmaris Ticaret Odasi, Marmaris Belediyesi ve Mugla Büyüksehir Belediyesi ekipleri magdur vatandaslara yardimci olabilmek için tüm birimleri ile sahada çalismaya devam ediyor.

Evleri daha önce de yanginda zarar gören geçtigimiz kis ayinda da su basan Nesrin Memil; "Birden cam patladi ve içerisi su doldu, kapilari açamadim ne yapacagimi sasirdim gögüs hizama kadar su doldu içerisi. Zor kurtuldum. Allah razi olsun kaymakamlik, belediye herkes yardima kostu ama çok korktum. Ben artik bu evde yasamak istemiyorum" diyerek yetkililerden baska bir evde yasamak için yardim istedi.

Nesrin Memil’in Belediye Mezarligi’nda görevli esi Mukadder Memil ise "Ben o sirada evde yoktum, itfaiye ile kapiyi kirdik su birden bosaldi ve esimi kurtardik. Allah korudu’’ seklinde konustu.



Marmaris Orman Isletme Müdürlügü ekipleri de is makinalari ile kesim alanlarindan dökülen tomruk parçalarini topladi. Mugla Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Müdürlügü ekipleri ise selle birlikte inen tomruk ve kaya parçalarinin dolarak zarar verdigi Içmeler Mezarligi’nda bakim onarim çalismalarina basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile