Marmaris'te Yaban Domuzlari Için Çözüm Yollari Araniyor

Marmaris'te Yaban Domuzlari Için Çözüm Yollari Araniyor

Marmaris’te son yillarda sehir merkezinde sürüler halinde görülmeye baslanan yaban domuzlari ile ilgili Marmaris Belediyesi ilk adimi atti. Veteriner hekimlerle toplanti yapan Baskan Acar Ünlü, diger kurumlarla isbirligi halinde çözüm bulmaya çalisacaklarini ifade etti.

Marmaris Belediyesi, son zamanlarda ilçe gündemini mesgul eden yaban domuzlari ile ilgili çözüm yollarini bulmak adina ilk adimi atti. Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü, ilçede görev yapan veteriner hekimlerden olusan bir heyetle bir araya gelerek neler yapilmasi gerektigiyle ilgili fikir alisverisinde bulundu.

Özellikle sehir merkezine kadar inen yaban domuzlarinin birçok riski de beraberinde getirdigini ifade eden Baskan Ünlü, “Domuzlar hepimizi ilgilendiren toplumsal bir sorun haline gelmeye basladi.

Turizm hareketliligi de basliyor. Bu sorun hem güvenlik hem de toplumsal açidan önemli bir noktada. O yüzden biz de konunun uzmani olarak veterinerlerle bir araya gelerek konuyu degerlendirmek istedik. Çünkü herkesin bir fikri var ama gerçek dogru nedir sizlerle konusmak istedik, uzman olarak görüslerinizi almak istedik” diye konustu.

Baskan Ünlü, alinacak kararlari da Kaymakamlik ve diger resmi kurumlarla paylasarak çözüm bulmaya çalisacaklarini da sözlerine ekledi.

Yaban domuzlarinin sehir merkezinde sikça görülmesine ragmen hastalik ve güvenlik gibi ciddi riskleri beraberinde getirdigini ve çok çabuk üredigini söyleyen veteriner hekimler ise özellikle insanlarin bu hayvanlari beslememesi gerektigini dile getirdiler. Domuzlarin kedi köpek gibi sokak hayvani olmadigini söyleyen veterinerler, özellikle yanginlardan sonra daha çok görülmeye baslandigini belirterek insanlarin bu hayvanlari beslemesi ile birlikte kente daha çok alistilar. Bu da beraberinde hastalik, salgin, güvenlik gibi büyük riskleri getirdigini söyledi.



Yaklasik bir saat süren toplanti sonunda alinan kararlar bir basin toplantisi ile kamuoyuna duyurulacak. Toplanti 16 Mayis Persembe günü saat 16.30’da Marmaris Belediyesi’nde yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile