Marmaris'te Yesil Alan Miktari 638 Bin Metrekareye Çikti

Marmaris'te Yesil Alan Miktari 638 Bin Metrekareye Çikti

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri 5 yillik süreçte ilçenin yesil alan miktarini 638 bin metrekareye çikararak yesil Marmaris’e yemyesil katki sundu.



Yesil ve mavinin bulustugu Marmaris’i daha da yesil yapmak için çalisan Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, 5 yil boyunca hummali bir çalisma temposundaydi. Ilçenin merkezinden kirsal mahallelerine kadar her noktasinda çalisma gerçeklestiren ekipler yesil alan miktarini 638 bin 003 metrekareye çikardi.

10 bin metrekarelik yasam parki

5 yillik süreçte ilçeye insanlarin gönül rahatligi ile vakit geçirebilecegi yerler de kazandirildi. En dikkat çeken çalismalardan biri Armutalan Mahallesi, Camiavli mevkinde hayata geçirilen park oldu. 10 bin metrekarelik alana; içinde oyun gruplari, spor aletleri, yürüyüs yollari ve farkli temali alanlarin yer aldigi Yasam Parki yapildi. Merkeze uzak mahallelerde de çocuk parklari, yesil alanlar, okul bahçelerine yönelik imalatlar gibi pek çok farkli çalisma yürütüldü.

10 bin metrekarelik mesire alani

Bir diger çalisma ise Hisarönü Mesire Alani oldu. Halkin talepleri ve ihtiyaçlari dogrultusunda hizmet üretmeye devam eden Marmaris Belediyesi ilçeye mangal da yakilabilecek yeni bir mesire alani kazandirdi. Hisarönü Mahallesi’nde azmak kenarinda ve deniz manzarali okaliptüs agaçlariyla kapli 10 bin metrekarelik alana 60 adet piknik masasi 34 adet de mangal yeri konuldu. Tuvaletler, bulasik yikama noktasi ve bir büfenin de konuslandigi alanda ayrica çocuklar ve gençler için de yerler hazirlandi. Marmaris’in en yüksek kuleli kaydiraginin konuldugu oyun alaninin yani sira gençlerin voleybol, futbol ve basketbol oynayacagi mini bir saha ile fitness aletlerinin bulundugu açik hava spor alani da olusturuldu. Bu alanin disinda 60 araçlik otoparkin olacagi alanda 20 motosiklet otoparki ve bisiklet konabilecek yerler de yapildi.

Beldibi’ne poligon katkisi

Yapilan çalismalardan biri de Beldibi’nde yapilan poligon ve sosyal tesisler oldu. Farkli bir spor bransina ev sahipligi yapacak olan toplam 11 bin 550 metrekare büyüklügündeki alanda yesil alan düzenlemesi de yapildi. Çok yakinda açilacak olan mesire alani ve poligonun yani sira park, yesil alan ve çevre düzenlemeleri ile yesil alan miktari arttirildi.

“Marmaris’e yakisan hizmetler yaptik”

Çalismalarin titizlikle sürdürüldügünü söyleyen Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay; “5 yil boyunca yesil alan miktarini arttirmanin gayreti içinde olduk. Yaptigimiz tesislerle, modern ve estetik görünümlü alanlarla ilçemize yakisan islere imza attik. Tüm çalismalarimizi yesil alanlarin arttirilmasi yönünde planladik, bu plana uygun hareket ediyoruz. Vatandaslarimiza daha keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunuyoruz. Yapmaya da devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile