Marmaris’te Yuva Çocukları Adına Hatıra Ormanı

Marmaris’te Yuva Çocukları Adına Hatıra Ormanı

Muğla’nın Marmaris ilçesi’nde korunma ve bakım altındaki çocuklara ağaç ve yeşil sevgisini kazandırmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu.

Muğla-Marmaris Karayolu Taşhan Mevkii Karacasöğüt Kavşağı’nda, korunma ve bakım altında bulunan çocuklara ağaç ve yeşil sevgisini kazandırmak amacıyla oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi tören ile geçekleştirildi.

Törene Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, Muğla Orman Bölge Baş Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Akkuzu, Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin ve Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası öğrencileri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği her ilde birer hatıra ormanı oluşturulması kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte beş yüz adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikiminin bir kısmını yuva öğrencileri gerçekleştirirken ağaçlandırılan alana da Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası Hatıra Ormanı ismi verildi.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Muğla Orman Bölge Baş Müdür Yardımcısı Vedat Dikici; “Dünya ormanları global bir hale geldi. Muğla ili ormanlık alan bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde yeşillik bir alana sahiptir. Turizmde de Muğla’nın ön planda olmasının en önemli nedeni yeşilin ve mavinin bir arada olmasıdır. Çocuklarımıza ve genç nesillerimize ormanı ve doğayı korumaları için bu tür etkinlikler yapıyoruz. Gelecek nesiller bu emanete sahip çıkacaktır” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile