Marmaris'teki Yanginda Dumandan Zehirlenen Kaplumbaga Hayata Döndürüldü

Marmaris'teki Yanginda Dumandan Zehirlenen Kaplumbaga Hayata Döndürüldü

Mugla’nin Marmaris ilçesindeki orman yangininda karbonmonoksit zehirlenmesi yasayan kaplumbaga, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Vetbüs ve Vetbulans veterinerlerinin müdahalesi ile yeniden hayata döndü.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in talimati üzerine Marmaris’te meydana gelen orman yangininda zarar gören hayvanlara olay yerinde müdahale etmek için içerisinde teshis ve tedavinin yapildigi Vetbüs, hasta ve yarali hayvan nakil araci Vetbulans ve içi mama dolu bir araç, 4’ü veteriner hekimden olusan 9 kisilik ekiple birlikte bölgeye gönderildi. Yangin bölgesine ulasan Balikesir Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligina bagli ekipler, AFAD ve Hayvan Arama Kurtarma (HAK) Dernegi üyeleri ile koordineli sekilde yemek bulmakta zorlanan yaban hayvanlari için besleme çalismalarina basladi.

Büyüksehir Belediyesine ait Vetbüs ve Vetbulans’in yangin alaninda oldugu bilgisini alan dernek, STK ve vatandaslar yarali bulduklari hayvanlari ekiplere teslim etti.

Izmir ANDA Arama Kurtarma ekipleri tarafindan yangin bölgesinde hareketsiz halde bulunan bir kaplumbaga da ekipler tarafindan Vetbüs mobil klinigine getirilerek tedavi altina alindi. Balikesir Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hekimi Oguzhan Erçel, Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada, ”Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz baskanimizin direkt kendi talimati ile Marmaris bölgesinde olusan yangina bizim de bir yardimimiz olsun diye burada yangin nedeniyle zarar gören canlilara, zehirlenen, yaniga maruz kalmis dostlarimiza faydamiz olsun diye bize direkt talimatiyla bölgeye kendisi gönderdi. Burada üç aracimiz mevcut. Vetbulans, Vetbüs ve VSM aracimiz ile birlikte toplamda 4 teknik personel, 3 yardimci personel olmak üzere 7 kisi olarak buraya geldik. Aksam saatlerinde ANDA Izmir ekipleri kaplumbaga bulmus ve yanan bölgeden bize getirdiler. Maalesef yaninda yavrusunu ölü olarak bulmuslar. Annesine biraz burada oksijen tedavisi uyguladik. Su anda kendine gelmis durumda. Genel durumu da iyilesti ve birazdan kendisini doga ile bulusturacagiz. Insallah bir daha böyle bir afet ülkemizde ve dünyada yasanmaz. Dogal afete maruz kalmak, bizim baskanimiz çok duyarli oldugu için özellikle hayvanlar konusunda bizi direkt hiç düsünmeden ambulansimiz ile birlikte ve otobüsümüzle birlikte buraya kendisi gönderdi. Imkanlar dogrultusunda biz de elimizden geldigi kadar faydali olmaya çalisiyoruz” dedi.

Tedavisinin ardindan kaplumbaga dogal yasam alanina birakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile