Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen ay kentteki 4 milyon 680 bin dolarlık ihracatın 4 milyon 209 bin doları Gürcistan'a yapıldı.
Kentin en çok ihracat yaptığı ülkelere bakıldığında ise 191 bin dolarlık ihracatla Azerbeycan-Nahcivan ikinci, 182 bin dolarla Litvanya üçüncü, 66 bin dolarla Rusya Federasyonu dördüncü, 31 bin dolarla Kazakistan beşinci sırada yer aldı.
Artvin'den Gürcistan'a yapılan ihracat 2012 yılının Mart ayında 6 milyon 70 bin dolar iken, bu yılın aynı döneminde 4 milyon 209 bin dolara geriledi.
Geçen yılın aynı döneminde Litvanya'ya ihracat yapılmazken, bu dönem aynı ülkeye 182 bin dolarlık ihracat yapılması dikkati çekti.
Muhabir: Serhat Çağdaş
Yayıncı: Tuncay Bekar
Mart Ayında En Fazla İhracat Yapan 57'inci İl Olan Artvin, İhracatının Büyük Kısmını Gürcistan'a Gerçekleştirdi
Türkiye'nin ihracat yapan illeri sıralamasında 57'inci olan Artvin, en fazla ihracatı Gürcistan'a gerçekleştirdi.



















