Masaj Yaparak Büyüttügü Hayvanlarin Kilosunu Bin 200 Dolardan Satiyor

Masaj Yaparak Büyüttügü Hayvanlarin Kilosunu Bin 200 Dolardan Satiyor

Bursa’da bir mütesebbis, Japonya’dan getirip masaj yaparak besledigi sigirlarin kilosunu 10 bin liradan satiyor.

Mustafakemalpasa ilçesinde çiftlik kuran Mehmet Günbey ve oglu Bedirhan Günbey, Japon irki ‘wagyu’ cinsi sigir yetistiriciligi yapiyor. Japonya’dan gelen bu sigirlarin eti lezzetiyle ünlü. Sahipleri tarafindan özel bakicilar tarafindan beslenen sigirlarin kilosu bin 500 lira ile 10 bin lira arasinda degisen fiyatlarla satiliyor. Stressiz ortamda beslenen bu hayvanlarin eti çok makbul.

Izmir’in Torbali ilçesinde magazasi, Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde ise çiftligi olan Günbey ailesine yurt disindan özel siparisler geliyor. Kasap baba ve ogul, kestikleri bu sigirlarin etlerini kaya tuzunda 40 ila 60 gün arasinda dinlendirip müsterilerine sunuyor. Bu etler biçak yardimi olmadan yumusak dokusu sayesinde elle de parçalanabiliyor.

Yiyenlerin agzinda unutulmaz tat birakan ’kobe’ etini yiyenler bir daha baska bir et yiyemiyor. Bu etin bir dilimi ise 100 dolara tekabül ediyor.

Eti lezzetli sigirlari masaj yaparak büyüttüklerini ifade eden Bedirhan Günbey, "Biz çiftligimizde Japon irki ‘wagyu’ cinsi sigir yetistiriciligi yapiyoruz. Bu, ’kobe’ eti olarak geçiyor. Biz bu hayvanlari özel bakicilarla stressiz ortamda özel yemler ve masaj yaparak büyütüyoruz. Bu hayvanlarin yanina, strese girmemeleri için bakicilari haricinde kimse girmiyor. Biz bu hayvanlara masaj yaparak etin içindeki sinir dokularini yumusatiyoruz. Bu hayvanlarin yag oranlari ve gida degerleri çok yüksek. Etin içindeki yag orani arttikça fiyati da artiyor. Biz sigirlarin kilosunu bin 500 ila 10 bin lira arasinda degisen fiyatlarla satiyoruz. Bu eti genellikle durumu iyi olan vatandaslar tercih ediyor. Bu eti almak için sehir disindan ve ülke disindan gelen müsterilerimiz var. Biz yurt disindan bu eti almak için gelen müsterilerimizin uçak biletlerini aliyoruz. Bu hayvani durumu iyi olup kurban bayraminda da tercih eden müsterilerimiz var" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile