'Masal Anlaticiligi Çalistayi' Ankara'da Düzenlendi

'Masal Anlaticiligi Çalistayi' Ankara'da Düzenlendi

Türk masallarinin ele alindigi “Masal Anlaticiligi Çalistayi”, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezi Baskanligi tarafindan Ankara’da düzenlendi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Atatürk Kültür Merkezi Baskanligi ortakliginca, Baskanligin Ankara’daki yerleskesinde bulunan konferans salonunda “Masal Anlaticiligi Çalistayi” düzenlendi.

Türk masallarinin ele alindigi çalistayda, TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmusoglu, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ahsen Turan, Gaziantep Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gültekin, masal anlaticisi Berfin Sila Kepez ve hikaye anlaticisi Seher Kander Bilgi konusmaci olarak yer aldi.

Programin açilis konusmasini yapan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Baskani Prof. Dr. Muhammet Hekimoglu, “Bugün ‘Barbie’ adiyla çocuklarimiza ulastirilan bütün ürünlerin bir sekilde milli ve yerli bir anlayisla ve milli kahramanlarla objelere dönüstürülmesi artik son kullanicinin da tükettigi malzemeler üzerinde bir algiya dönüsmesi de çok kiymetli. Fikirden ise isten kullanima ve bu döngünün saglanacak olmasi çok mutluluk verici” dedi.

Bir diger açilis konusmacisi olan Atatürk Kültür Merkezi Baskani Dr. Zeki Eraslan ise “Kurum olarak biz bu büyük Masal Külliyatinda iyi bir noktaya geldik. Kendi yazilimcilarimizin yazdigi bir modülde su an bes bin 500 adet masal sisteme yüklenmis durumda. Bunun bin 500 adedi alan incelemesi, dil incelemesi ve danisma-denetim incelemesinden geçerek külliyatin havuzuna girmis durumda. Son okumalari yapiliyor” diye konustu.

“Masal Anlaticiligi Çalistayi”, konusmacilarin sunumlariyla devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile