'Masalistanbul' Festivali'nin 4.'Sü Küçükçekmece'de Basliyor

'Masalistanbul' Festivali'nin 4.'Sü Küçükçekmece'de Basliyor

Küçükçekmece Belediyesi ve Seiba Uluslararasi Hikâye Anlaticiligi Merkezi’nin bu yil 4.’sünü gerçeklestirecegi Uluslararasi ‘MasalIstanbul’ Festivali, “Günese Uzanan Masallar” temasiyla 6 Haziran Sali günü saat 19.00’da Göl Kenari Amfi Tiyatro’da basliyor. Adina kutsallik atfedilen, isigin, bilginin, iyiligin, kaynagi olan gücün temsili Günes’i konu alan festival çerçevesinde yerli ve yabanci masal anlaticilari bu yil yalnizca Istanbul’a degil, günesin kavurdugu topraklara, ‘Hatay’a da misafir olarak, masallarin büyülü dünyasina yolculuk yaptiracak.



6-13 Haziran tarihleri arasinda devam edecek festivalin ilk 5 günü yerli ve yabanci masal anlaticilari, Küçükçekmece’nin 9 farkli noktasinda masal severlerle bulusacak. Masal Kamyonu ve masal bisikletinin kentteki durak noktalari ilçedeki kültür merkezlerinin yani sira Seyir Parki, Soyak Amfi, Cennet Meydan, Güzel Sanatlar Akademisi, Göl Kenari Amfi Tiyatro, Fatih Mahallesi Gündüz Çocuk Bakimevi olacak. Festivalin son 2 gününde ise masal kamyonu, Hatay’a dogru yola çikacak. 12-13 Haziran’da masal anlaticilari, masal kamyonu ve masal bisikleti Hatay’in Serinyol, Yeniçag ve Aknehir Mahalleleri’nde kent sakinleriyle bir araya gelerek, depremden- etkilenen çocuklarin bilissel ve ruhsal dünyasina masallarla sifa dagitacak. Seiba Uluslararasi Hikâye Anlaticiligi Merkezi ile ortaklasa gerçeklestirilen festivalde Türk masal anlaticilarinin yani sira Yunanistan ve Estonya’dan gelen alaninda uzman masal anlaticilari da yer alacak. Festivalin yönetmenligini Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Güney Özkilinç, sanat yönetmenligini ise Nazli Çevik Azazi yapiyor.

"Küçükçekmece’den Hatay’a ördügümüz dayanisma agini günese uzanan masallar ile güçlendiriyoruz"

Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, tüm Istanbullulari Göl Kenari’nda baslayacak olan festivale davet ederek, “ Bu yil 4.’sünü düzenleyecegimiz MasalIstanbul Festivali, ‘kus, su ve agaç temalarinin ardindan birçok medeniyeti derinden etkileyen Günes mitini konu aliyor. Masal Festivalimizle dogal ve kültürel mirasimizin nesilden nesile aktarilmasini hedeflerken tüm insanligi bu unsurlara daha fazla deger vermeye davet ediyoruz. Öte yandan sanatin iyilestirici gücüne inaniyoruz. Masal anlaticilarimiz, masal kamyonu ve masal bisikletimiz festival çerçevesinde Küçükçekmece’mizden sonra 2 gün boyunca Hatay’da depremden etkilenen çocuklarimizla bir araya gelecek. Orada Günes’ten ilham alarak anlattiklari masallarla adeta umudun ve yeniden dogusun habercisi olacak. Çocuklar masal dünyasina renkli bir yolculuk yaparken, yetiskinler de sözlü edebiyat ürünlerimizin en güzel örneklerine sahitlik edecek. Günese uzanan masallarin kahramanlarinin mutlu sonla biten öykülerinin hepimiz için sifaci olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile