MASKI'den Alasehir'e 170 Milyonluk Yatirim Yapildi

MASKI'den Alasehir'e 170 Milyonluk Yatirim Yapildi

MASKI Genel Müdürlügü, il genelinde hizmetlerine devam ederken, Alasehir ilçesinde de büyük yatirimlara hayat verdi. Alasehir’e MASKI tarafindan bu güne kadar 170 milyon liralik yatirim yapildigi belirtildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, 17 ilçede yaptigi yatirimlarla Manisa’yi daha yasanilabilir bir kent haline getirmek için çalismalarina devam ediyor. Bu kapsamda yatirimlarin hizla devam ettigi ilçelerden biri de Alasehir oldu. Bugüne kadar MASKI tarafindan 170 milyon lira yatirim yapilan Alasehir ilçesinde altyapidan üstyapiya, içme suyu depolarinin tadilatindan sondaj çalismalarina, dere temizliklerinden islah çalismalarina kadar birçok önemli projeye hayat verildi.

Son olarak Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatlariyla Alasehir’e ekonomik ömrünü tamamlamis atiksu aritma tesisinin yerine 43 milyon lira bedel ile “Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi” kazandirildi.

Baskan Ergün, MASKI Genel Müdürlügü olarak altyapi yatirimlarina büyük önem verdiklerini vurguladi. Ergün, güçlü altyapisi olan kentlerin vatandaslarin refahi ve güvenligi açisindan önemini belirterek, “101 ve 154 mahalle projesi kapsaminda, Hacialiler, Matarli, Sahyar, Yeniköy, Daghaciyusuf, Belenyaka, Örnekköy, Caberkamara, Akkeçili, Çaglayan, Çakircaali, Çesneli, Erenköy, Girelli, Örencik, Yesilyurt ve Kavaklidere mahallelerimizde altyapi ve üstyapi çalismalarimizi tamamladik. Ilçe genelinde toplamda 531 kilometre altyapi çalismasi gerçeklestirdik. Bu mahalelerde üstyapi imalatlari yaptik. Ihtiyaç duyulan noktalarda da yagmur suyu hatti çalismasi yaparak vatandaslarimizin sorun yasamalarinin önüne geçtik. 2021 yilinda ihaleye çiktigimiz Kemaliye mahallesinde de altyapi çalismalarimiza hizli bir sekilde sürdürüyoruz. Ilçemizde insa edilen Atiksu Aritma Tesisine gelen atiksuyun kapasitesini artirmak için ana kanalizasyon kollektör hatti imalati da devam ediyor” diye konustu.

Vatandaslara daha temiz ve saglikli içme suyu temini için içme suyu depolarinin temizligine öncelik verdiklerini aktaran Baskan Ergün, “Alasehir ilçemizde 87 adet içme suyu deposunda ve 22 adet terfi binasinda bakim onarim çalismalarimizi yaptik. Çariktekke, Çamlibel, Dagarlar mahallerine içme suyu artima tesisi insa ettik. Ayni zamanda yeterli içme suyu temini noktasinda ilçe genelinde 66 adet sondaj kuyusu açtik. Ilçe merkezinin su ihtiyacini gidermek amaciyla sondaj çalismalari hiz kesmeden devam ediyoruz. Içme suyu tesislerimizdeki motopomp ve çesitli ekipmanlari yeni nesil sistemlerle donattik” dedi.

Il genelinde 19 atiksu aritma tesisini basariyla isleterek Gediz ve Bakirçay havzalarini özlenen eski günlerine kavusturmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Baskan Ergün, “Tarimin en önemli merkezlerinden biri olan Alasehir ilçemize 43 milyon lira yatirim bedeli ile ileri biyolojik atiksu aritma tesisi kazandirdik. Kavaklidere mahallemizde de 4 milyon lira yatirim bedeli ile atiksu aritma tesisi insa ettik. Alasehir’imizde evsel nitelikli atik su kirliligi tarihe karisiyor. Aritilmis sular saglikli bir sekilde bereketli havzalarimiza desarj ediliyor” açiklamasinda bulundu.

"Ekolojik dengeyi gözetiyor, daha saglikli bir çevre olusumu için dere yataklarini temizliyoruz"

Baskan Ergün, küresel isinmanin etkisiyle yasanan iklim degisikligi nedeniyle olusabilecek ani yagislara karsi dere yataklarini korumak ve vatandaslarin can ve mal güvenligini saglamak için de çalismalar yaptiklarinin altini çizdi. Baskan Ergün, “Ilçe genelinde 16 kilometre dere temizlik çalismasi yaparak 7 bin 500 metreküp rüsubati dere yataklarindan uzaklastirdik. Dere geçislerinde güvenligi saglamak adina 11 mahallede kutu menfez, 7 mahallede de koruge boru döseme çalismalarini tamamladik. Birçok mahallemizde yol geçislerini güvenli hale getirmek amaciyla kutu menfez çalismasi yapmayi planliyoruz. Betonarme kesit ve korkuluk montajlarini da ihtiyaç olunan noktalarda hizli bir sekilde hayata geçirecegiz. Ekolojik dengeyi gözetiyor, daha saglikli bir çevre olusumu için bu görevlerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz” dedi.

Tüm yatirimlari Manisa’nin gelecege daha saglikli bir sekilde tasinmasi için hayata geçirdiklerini vurgulayan Baskan Ergün, Alasehir ilçesine yapilan her yatirimin ilçede bir dinamik olusturdugunu ve bu dinamigin Alasehir’i modern bir kent haline getirdigini belirtti.

Baskan Ergün, “Ilçe ayrimi yapmaksizin vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu hizmetlere ilk günkü heyecanla hiz kesmeden devam ediyoruz. Alasehirli vatandaslarimiza daha modern bir sehirde yasama imkani sunmak hem de evlatlarimiza temiz ve güvenli bir gelecek hazirlamak için ugrasimizi sürdürüyoruz. Ilçemize kazandirdigimiz her proje Manisa’nin sonraki nesillerine yapilmis bir yatirimdir. Durmayacagiz, çalisacagiz. Sehrimizi kalkindirmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile