MASKI Pratik Ile Vatandasa Ücretsiz Islem Kolayligi

MASKI Pratik Ile Vatandasa Ücretsiz Islem Kolayligi

MASKI Genel Müdürlügü, MASKI Pratik cihazlari ile vatandasa islem kolayligi sagliyor. Tamamen kurum bünyesinde olusturulan sistem ile hayata geçirilen uygulamada abonelerden islem ücreti de alinmiyor. Yerli ve milli cihazlardaki islem kolayligindan tüm Manisalilarin yararlanmasi için 100 adet cihaz ile hizmet veriliyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügünün, abonelerine kolaylik saglamak için hayata geçirdigi MASKI Pratik cihazlari il genelinde yaygin bir sekilde kullaniliyor. Aboneler, https://online.manisasu.gov.tr adresinden masaüstü bilgisayar, tablet, cep telefonu veya android ve IOS cihazlarindan ‘ManisaSu’ uygulamasini indirerek sisteme giris yapabiliyor. Sisteme ilk defa giris yapan kullanicilarin, ‘Yeni Kullanici Kayit’ sekmesinden ilk kullanici kaydini yapmalari gerekiyor. Aboneler internet üzerinden borç ödeme, metreküp (internet bakiyesi) yükleme, geçmis döneme ait ödemeleri görüntüleme ve makbuz alma, aylik su sarfiyatini ve su kesintilerini görüntüleme, online randevu alma ve ödeme noktalarini harita üzerinde görebiliyor.

Internet üzerinden ödeme

Internet adresi üzerinden kartli sayaç aboneleri borç ödeme ve bakiye yükleme islemini yapabilmekte olup, normal aboneler ise su faturalarini yatirabiliyor. Kartli su sayacina su yükleyen aboneler, internet sitesindeki linkten ‘Ödeme Noktalari’ sekmesinden MASKI Pratik cihazlarinin oldugu lokasyonlari bulup, ücretsiz bir sekilde kartlarina aktarabiliyorlar.

Ilk olarak cihazlarda kart haznesine yükleme kartini yerlestiren abonenin bilgileri kontrol ediliyor. Ekranda kart içindeki krediler (ana ve yedek kredi) görülebiliyor. Varsa aboneye ait metreküp (internet bakiyesi) bilgisi de yer almakta olup, ‘Internet Bakiyesi Yükleme’ butonuna basarak karta yükleme yapilabiliyor. Internet bakiyesi ve daha önce ödenmemis bir avans borcu yok ise ‘Avans Kredisi Yükleme’ butonuna basarak karta yükleme yapilmakta olup, avans kredinin ödemesi mevcut ödeme kanallarindan gerçeklestirilebiliyor.

Türkiye’de bir ilk olan ve tamamen kurum bünyesinde hayata geçirilen yerli ve milli cihazlardaki islem kolayligindan tüm Manisalilarin yararlanmasi için 100 adet cihaz ile hizmet veriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile