Matbaa Ve Bayrak Üreticilerinde Seçim Yogunlugu

Matbaa Ve Bayrak Üreticilerinde Seçim Yogunlugu

Yerel seçimlere 52 gün kala siyasi partiler, belediye baskan adaylari ve muhtarlardan gelen yogun talebe yetismeye çalisan matbaa ve bayrak imalatçilari, siparisleri zamaninda teslim edebilmek için yogun mesai harciyor.

Türkiye 31 Mart’ta yapilacak Mahalli Idareler Seçimleri’nde belediye baskani ve muhtarlari seçmeye hazirlanirken, siyasi partilerin ve muhtarlarin seçim kampanyalari devam ediyor. Tanitim kampanyalarina hiz kazandiran adaylar, isimlerini duyurmak için her seçimde oldugu gibi bu seçimde de bayrak, flama, pankart ve brosür üreticilerinin yolunu tuttu. Imalatçilar, siyasi partilerden gelen talepleri karsilamak için üç vardiya çalismaya basladi.

Ankara’da matbaacilik yapan Bilal Avsar, yerel seçimler yaklasirken genellikle belediye baskan adaylarinin geldigini söyledi.

Islerin yavas yavas yogunlastigini dile getiren Avsar, seçimlerin yaklasmasi ve diger partilerin de adaylarini açiklamasiyla islerin daha da yogunlasacagini kaydetti.



Fiyatlar 10 bin ile 200 bin lira arasinda degisiyor

Muhtar adaylarinin bulundugu bölgedeki nüfusun fiyatlari etkiledigini dile getiren Avsar, “Örnegin bir muhtarin seçim ve reklam için finansmani bütçesi 10 ile 15 bin TL. Ilçe belediye baskanlari ya da büyüksehir belediye baskanlarinin bütçeleri daha fazla. Bunlarda da fiyatlar 100 bin, 150 bin, 200 bin TL civarinda” dedi.



Günde üç vardiya çalisip, 7 bin metrekare bayrak imal ediyorlar

20 yildir bayrak ve flama üreten aile firmasinda 6 yildir çalisan Yücel Sabir ise, seçim döneminde islerin hiz kazandigini söyledi.

Günde üç vardiya çalisarak ellerindeki siparisleri seçime kadar yetistirmeye çalistiklarini kaydeden Sabir, “Simdi tüm adaylarin belli olmasindan dolayi tabii çok ciddi bir yogunluk var. Su an günde üç vardiya, yaklasik 7 bin metrekare baskiyla devam ediyoruz. Bu artacaktir da. Çünkü daha açiklanmaya yerler var. Onlarin da açiklanmasiyla bu süreç bir 15 gün daha böyle artarak ilerleyecek, sonra da yavas yavas düsecektir” ifadelerini kullandi.

Maliyetler kullanilan ürünün kalitesine göre degisiyor

Kullanilan kumas ve kumasin gramaji gibi faktörlerin fiyatlari etkiledigini sözlerine ekleyen Sabir, boyanin kalitesinin de fiyatlari yukari tasidigini söyledi.

Son dönemde seçime yönelik çalistiklarini dile getiren Sabir, normalde sürekli kullanilacak ürünlerin maliyetinin seçim zamani yapilan ürünlere göre daha kaliteli oldugunu kaydederek, “Hani bunun bir ucu yok. Simdi büyüksehir belediye baskaninin bütçesiyle yerel bir belediyenin bütçesi bir olmuyor. Ama bir muhtar için söylüyorum, bunun kalem, promosyon ürünleri, bayrak vesaire oldugunu düsünürseniz yaklasik 150, 200 bin TL maliyeti olur ama belediyeler için net bir rakam vermek çok dogru degil. Çünkü ürün yelpazesi çok genis. Yani siz burada bütçenizi söylüyorsunuz. Kullanilacak olan kumasin üzerindeki boya, bunlarin hepsi birer maliyet sonuçta. Net bir rakam vermek çok dogru degil” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile