Matematik Ögretmeni Adaylarinin, Dijital Içerik Tasarlama Becerileri Gelistirilecek

Matematik Ögretmeni Adaylarinin, Dijital Içerik Tasarlama Becerileri Gelistirilecek

Kastamonu Üniversitesinde egitim gören matematik ögretmeni adaylari, dijital içerik tasarlama becerileri hayata geçirilen proje ile gelistirilecek.

Ulusal ve ulusalararasi basarilarina bir yenisini daha ekleyen Kastamonu Üniversitesi, matematik ögretiminde yeni yöntemler hakkinda yapacagi proje ile adini bir kez daha duyurdu. Türkiye Cumhuriyetinin tarihi, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayi ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayi amaçlayan arastirma projelerini desteklemek üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Arastirma Destek Programlari Baskanligi (ARDEB) tarafindan yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi çerçevesinde açilan “Cumhuriyetimizin 100. Yili Özel Çagrisi”na sunulan projeler arasindan Dr. Ögretim Üyesi Fadime Ulusoy’un yürütücü oldugu “Matematik Ögretmeni Adaylarinin Video Temelli Mesleki Gelisim Ortaminda Dijital Içerik Tasarlama ve Uygulama Becerilerinin Gelistirilmesi” baslikli proje, kabul edilerek, 2 yil süreyle 751 bin TL destek almaya hak kazandi.

Kastamonu Üniversitesi Egitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Egitimi Bölümü ögretim üyelerinden Dr. Ögretim Üyesi Fadime Ulusoy’un yürütücü oldugu projede Trakya Üniversitesi’nden Dr. Ögretim Üyesi Dilek Girit Yildiz arastirmaci olarak yer alacak. Ayrica Kastamonu Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Ilkögretim Matematik Ögretmenligi Ana Bilim Dalindan birer yüksek lisans ögrencisi projede kursiyer olarak görev alacak.

Desteklenen proje çerçevesinde, matematik ögretmeni adaylarinin video temelli mesleki gelisim ortaminda dijital içerikleri tasarlama ve uygulama becerilerinin gelistirilmesini amaçlaniyor.

Proje ile ögretmen adaylarinin dinamik geometri yazilimi içerikli etkinliklerin niteligini saglamada teknolojik, matematiksel ve pedagojik bilesenleri bütüncül sekilde düsünmeyi ögrenmesi bekleniyor. Ayrica projede izlenecek üç asamali yöntemsel yaklasimin tüm disiplinlerdeki ögretmen egitimcilerine ögretmenlik uygulamasi dersi tasarimlari için ilham vermesi amaçlaniyor. Çalismada fark etme ve etkinlik kalitesi ile ilgili iki teori arasinda kurulan teori agi alan yazina önemli ve yenilikçi kuramsal katkilar sunmasi hedefleniyor. Proje çerçevesinde, ögretmen adaylarinin tasarlayacagi dijital etkinlikler ve bunlarin ögretim videolari bir web sitesinde sunulmasi ile hazirlanan içeriklerin teknoloji ve ögretmen egitimi ile ilgilenen tüm arastirmacilara arastirma yapma ve proje tasarlama imkani sunacak. Ayrica proje çerçevesinde dijital etkinlikler temel alinarak etkilesimli bir bilimsel kitap hazirlanarak egitimcilere, kitap yazarlarina ve program gelistiricilerine nitelikli dijital etkinlik tasarlama ve uygulama süreçlerinde yol göstermesi hedefleniyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, egitim yöntemleri alaninda dijital araçlarin kullanimi ile çagi yakalayan ve egitim kalitesini arttirmaya yönelik hazirlanan bu projeden duydugu memnuniyeti dile getirerek, çalismada yer alan akademisyenleri ve ögrencileri tebrik etti.

Destekleri için Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine sükranlarini sunan Rektör Topal, proje çalismalarinda kurumlarini tesvik eden yaklasimlarindan dolayi TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a da tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile