Matematik Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Yüzde 73'ü Atandı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Bu yıl ön plana çıkan programımız yüzde 73'lük atanma oranıyla İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü oldu."

Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 2012-2013 akademik yılında mezun olan öğrencilerin bir çoğunun atandığını kaydetti.

Mezun verilen programlarda diğer üniversitelerin ilgili fakültelerinin atama ortalamasının üzerinde bir atama gerçekleştiğini belirten Orbay, şunları kaydetti:

"Bu yıl ön plana çıkan programımız, yüzde 73'lük atanma oranıyla İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü oldu. Eğitim Fakültesi öğrencileri her yıl olduğu gibi, bu yıl da KPSS'de genel ortalamanın üzerinde bir başarı gösterdi. Öğrenciler özellikle İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, gibi programlarda üst sıralarda yer aldılar. Örneğin, 2013 yılında Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olarak KPSS'ye giren 73 öğrencinin 64'ü tercih yaptı ve 53 öğretmen adayımızın ataması yapıldı. Bazı tercih yapmayan aday öğretmenlerimizin ise yerleşme taban puanın üzerinde bir puan almalarına rağmen, tercih yapmadıkları dikkat çekti. Özetle, mezun öğretmen adaylarından yüzde 73'ü atandı."

Orbay, Amasya Üniversitesinin başarılı ve bilgi ile donatılmış mezunlar vermeye devam edeceğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile