Matim Is Merkezinde Bulunan Dükkanlar Açilmak Için Gün Sayiyor

Matim Is Merkezinde Bulunan Dükkanlar Açilmak Için Gün Sayiyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan esnaflar için Malatya’nin muhtelif yerlerinde is yerleri kurulmaya devam ediyor.

6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan ciddi hasar alan Malatya’da, is yerleri kullanilamaz hale gen esnaflar için Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan is yerleri kurulmaya devam ediyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya’da ticari hayatin canlanmasi ve Malatya’nin yeniden ayaga kalkmasi için yogun çalismalar sürdürüyor. Bu kapsamda insa edilen Malatya Geçici Ticaret Merkezi, Yeni Kuyumcular Çarsisi, Akçadag Esnaf Çarsisi gibi yeni ticarethaneler kuruldu ve anahtarlar, yapilan kura neticesinde teslim edildi.

Esnaflar için yapimi tamamlanan bir diger esnaf çarsisi ise Battalgazi ilçesi Akpinar Mahallesi’nde yer alan MATIM Is Merkezinde (Malatya Ticaret Merkezi ) bulunan is yerleri. Depremde hafif hasar alan MATIM Is Merkezindeki dükkânlarin, bakim, onarim ve tadilat islemleri Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yapildi. Kisa bir süre sonra yaklasik 200 dükkânin bulundugu MATIM’de anahtar teslimi yapilacak.

MATIM Is Merkezinde yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aktaran Fen Isleri Dairesi Baskani Yusuf Aknisan, depremlerden sonra Malatya’da çok ciddi yikimlar oldugunu ve özellikle ticaretin kalbi olan Malatya merkezindeki is yerleri ve dükkanlar agir hasarlar aldiüii söyledi.

Büyüksehir belediyesi olarak, mülkiyeti belediyeye ait olan yerlerde Emlak Konut tarafindan yapilan 338 dükkani esnafa tahsis ettiklerini belirten Aknisan, “Yine mülkiyeti Büyüksehir Belediyemize ait 91.000 Dev Ögrenci Orta Okulunun yaninda bulunan ve Eski Rus Pazari olarak bilinen alana Malatya Esnaf Odasi ile birlikte 150 dükkân yapimini gerçeklestirdik. Yeni yaptigimiz Cumhuriyet Meydaninin otopark kismini Kuyumcu Esnafimiz için düzenledik. Yaklasik 100 dükkânin bulundugu Yeni Kuyumcular Çarsimizi da esnaflarimiza tahsis ettik. Ayni sekilde Millet Bahçesinin otopark kismini da esnafimiza tahsis ettik” dedi.

Malatya Ticaret Merkezi’nde (MATIM) 200’e yakin esnafa istihdam saglayacak sekilde gerekli tadilat çalismalarini yaptiklarini belirten Aknisan, “Anahtar teslimi yapmaya baslayacagiz. Sayin Baskanimizin ifade ettigi gibi ticaretin ayaga kalkmasi sehrimizin gelecegi için önemlidir. Bizler tüm çalismalarimizi Baskanimiz Selahattin Gürkan’in öncülügünde gerçeklestiriyoruz. Bu projede emegi geçen Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Valiligimize, MATIM’deki mülkiyet sahiplerine ve çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

MATIM Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Ayaydin ise, “Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’in girisimleriyle MATIM Is Merkezimiz yeniden faaliyete geçiyor ve depremde magdur olan esnafimiza yakin bir zaman içerisinde teslim edilecek. Yapilan çalismalardan dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a ve ekibine tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile