MATSO Baskani Güngör Açiklamasi 'Manavgat Firmalarina Can Suyu Olalim'

MATSO Baskani Güngör Açiklamasi 'Manavgat Firmalarina Can Suyu Olalim'

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Baskani Seydi Tahsin Güngör, salgin nedeniyle nakit akisi bozulan bölge firmalarinin yangin afeti ile birlikte islerinde düsme yasandigini belirterek, “yangin nedeniyle yapacagimiz bagislari kentimizdeki isletmelerden tedarik ederek can suyu olalim” dedi.



28 Temmuz tarihinde meydana gelen ve 10 gün süren Manavgat yangininda bazi mahallerde çok büyük zarar medyana gelirken, olay Türkiye’nin en büyük yangini olarak kayitlara geçti.

Manavgat’in Cumhuriyet tarihinin en büyük afeti ile karsi karsiya kaldigini ifade eden MATSO Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, yangini söndürmek amaciyla birçok kurumun ve halkin çok mücadele verdigini söyledi.

Yanginin bölgede çok büyük kayiplara neden oldugunu vurgulayan Güngör, “Yanginda hayatini kaybedenlere Allahtan rahmet yaralilara acil sifalar diliyorum. Zarar gören halkimiza da çok büyük geçmis olsun. Yaralarimizi devletimiz kurumlarimiz ve hayirseverlerimiz ile el ele sarmaya basladik sariyoruz” diye konustu.



“Manavgat ekonomisi olumsuz etkilendi”

MATSO Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, Covid 19 salginiyla nakit akislari bozulan bölge firmalarinin yangini ile birlikte islerinde düsüs yasanmasi nedeniyle Manavgat ekonomisinin olumsuz etkilendigini söyledi.

Yanginin tüm Manavgat’i derinden etkilediginin altini çizen Baskan Güngör, halkimizin destegi ile yaralarin sarilmaya baslandigini söyledi.



“Cansuyu olalim”

Yangin nedeniyle ayni bagis yapacaklara çagrida bulunan Baskan Güngör, “Içinde bulundugumuz salginin olumsuz etkilerini atlatmaya çalisirken Manavgat’imizda yasanan yangin felaketinden kentimizde faaliyet gösteren ticari isletmelerimiz de bir kez daha olumsuz etkilenmistir. Ticari isletmelerimizin bu süreci en az hasarla atlatmalari noktasinda, ayni her türlü yardimlarinizda ve sehrin yeniden imarinda kentimizde faaliyet göstermekte olan isletmeleri tercih etmeniz kentimiz ekonomisine bir nebze olsun nefes aldiracaktir. Alisverislerimizi Manavgat’tan yapalim. Zor günler birlikte ve dayanisma içinde asilir. Yapacagimiz bagislarin alisverislerini Manavgat firmalarindan yaparak salgin ve yangin nedeniyle ekonomisi bozulan Manavgat firmalarina can suyu olalim. Tüm vatandaslarimizi bu seferberlige davet ediyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile