MATSO  Baskani Güngör'den, Kent  Ekonomisini  Çesitlendirme Çagrisi

MATSO Baskani Güngör'den, Kent Ekonomisini Çesitlendirme Çagrisi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi(MATSO) Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, ilçe ekonomisinin çesitlendirilmesi gerektiginin altini çizerek, “ Manavgat bir turizm ilçesi, bunu tespit edelim. Turizm en hassas sektörlerden biri oldugun için her seyden etkileniyor. Bunun için kent ekonomisini çesitlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla turizmin yani sira tarim, egitim ve organize sanayi bölgesi (OSB) bizim için önemli” dedi.

MATSO Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, göreve gelmesinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, bugüne kadar yapilan çalismalar ve gelecekte yapacaklari faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Toplantida, Kovid- 19 nedeniyle hayatini kaybeden MATSO eski Baskani Ahmet Boztas’in hastalik ve tedavi sürecine deginen Güngör, “Rahmetli Ahmet Baskanimiz yaptigi hizmetlerle Manavgat’ta iz birakti. Yaptigi çalismalarla bugün herkes ‘Manavgat’tan bir Ahmet Boztas geçti, mekani cennet olsun’ diyor” dedi.

Baskan Seydi Tahsin Güngör, merhum baskan Ahmet Boztas’in yolunda ilerleyerek kaldigi yerden projelerini sürdürdüklerini söyledi.



MATSO olarak Boztas’in ismini yasatmak amaciyla MATSO Meclis Toplanti Salonuna oy birligi ile ismini verdiklerini kaydeden Güngör, “Baskanimiz Manavgat, is dünyasina ve MATSO’ya çok büyük hizmetler yapti. Meclis ve yönetim olarak baskanimizin biraktigi bayragi kaldigi yerden azimle çalisarak ayni sekilde

sürdürecegiz” dedi.

Göreve gelmesinin ardindan bir çok toplanti yaptiklarini hatirlatan Güngör, “Komitelerimiz ile toplantilar yaparak üyelerimizin sorunlari masaya yatirdik. Üyelerimizi ziyaret ederek saha da yasadiklari sorunlari aldik. Üyelerimiz bize ne kadar talep iletirse bizde o kadar çözüm noktasina gidiyor ve çözüyoruz. Salginin devam etmesi ve isyerlerinin kapali olmasi bölge ekonomisini ciddi anlamda sikintiya soktu. Bizde üyelerimizin sikintilarini yerel yetkililerden, Ankara’da basta TOBB Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu olmak üzere bütün ilgili mercilere ilettik. Bunlarin sürekli takipçisi olduk ve talep ettik. Üyelerimizin yasadigi sorunlar ilgili TOBB’a sürekli yazilar yazdik. Taleplerimiz hepsinde de sonuç aldik” dedi.

"Çesitlilik istiyoruz"

Güngör, Manavgat ekonomisinin çesitlendirilmesi ve güçlendirilmesi yönünde çaba gösterdiklerini ve bu nedenle oda olarak bir dizi çalismalar yaptiklarini söyledi.



Manavgat bir turizm ilçesi oldugunun altini çizen Güngör, “ Bunu tespit edelim. Turizm en hassas sektörlerden bir tanesi. Her seyden etkileniyor. Bunun için kent ekonomisini çesitlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla turizmin yani sira tarim, egitim ve organize sanayi bölgesi (OSB) bizim için önemli. Turizm, ticaret, tarimin yani sira kent ekonominin çesitlenmesi için çaba gösteriyoruz. Kentimizde tarimin yatirim yapilabilir sektör olmasi, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulmasi, Manavgat’a bir üniversite kazandirilmasi, kentin ihracat potansiyelinin artirilmasi gibi birçok alanda çaba gösteriyoruz”dedi.

"Turizm çalismalari"

Manavgat-Side Turizm bölgesinin Antalya’nin en büyük turizm destinasyonu oldugunu vurgulayan Baskan Güngör, Antalya’ya gelen turistin üçte birinin Manavgat bölgesine geldigini söyledi.



Turizmde ürün ve pazar çesitlendirme amaciyla çalismalar yaptiklarini anlatan Baskan Güngör, 17 ülkede turizm fuarlarinda ve yurt içi fuarlarinda stant açarak bölge tanitimi ve alternatif turizme yönelik çalismalari sürdüreceklerini ifade etti.

Selçuklu Kervan Yolu ile ilgili çalismalarda son asamaya geldiklerini kaydeden Güngör, Kervan yolu projesinin tanitimina yönelik çalismalara baslayacaklarini, bölgenin kis aylarinda da turist çekmesi için sportif yatirim çagrisinda bulunacaklarini bildirdi.

Manavgat’ta turizm ve ticaretten sonra en büyük sektörün tarim oldugunu kaydeden Baskan Güngör, tarimda ürün çesitliginin saglanarak ürün yigilmasinin önüne geçilmesi gerektigini söyledi.



Bölgede nitelik ve katma degeri yüksek ürün elde edilmesi amaciyla çesitli çalismalar yapacaklarini vurgulayan Güngör, daha önce oldugu üyelere yönelik bu konuda seminer ve raporlar hazirlamaya devam edeceklerini belirti.

"Üniversite çalismalari"

MATSO’nun geçmisten bu güne egitime çok katkilar sagladigini kaydeden Baskan Güngör, MATSO olarak anaokulu ve Denizcilik Lisenin yani sira 2016 yilinda MATSO Turizm Fakültesini yaptiklarini söyledi.

Manavgat’in üniversite kurulmasi yolunda ilerledigini kaydeden Baskan Güngör, “Hem bakanlarimizin, siyasilerimizin Antalya’da 6’nci üniversitenin Manavgat’a kurulmasi konusunda sözleri var. Sehre ilk fakültenin kurulmasi ve insaatini yapan kurum olmaktan dolayi da mutluyuz. Mevcut fakültelerin tamamlanmasiyla birlikte hayalimiz olan Manavgat üniversitesini hayata geçirilmesine yönelik çaba gösterecegiz. Merhum Ahmet Boztas baskanimizin koymus oldugu 10 yilda 25 bin ögrenci hedefine ulasmak için çalisacagiz” diye konustu.

"Manavgat OSB kuruldu"

Manavgat ekonomisinin risklere karsi daha dirençli hale gelmesi için OSB’yi kurduklarini kaydeden ve tahsis konusunda yaptiklari çalismalari anlatan

Baskan Güngör, “Arazinin devri için müracaatimizi gerçeklestirdik. Insallah OSB’nin tamamen kurulmasi ile kent ekonomisi daha dirençli hale gelir” dedi.

Baskan Seydi Tahsin Güngör, ‘Ne varsa Manavgat’ta var’ ve ‘Manavgat’ta Is Var’ fuarlarini düzenlemeye devam edeceklerini, bunun yani sira basta turizm olmak üzere çesitli sektörlerde yurt içinde ve yurt disindaki fuarlara Manavgat’i tanitmak amaciyla katilacaklarini söyledi.



MATSO Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, turizm sezonunun açilmasiyla bazi bölgelerde trafik yogunlugunu olusturdugunu bu sorunu gidermek için gerekli çalismalara basladiklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile