Ziyarete Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Arslan, Hüseyin Akın ve Hakan Akar refakat etti.
Manavgat susamının ayırt edici özellikleri hakkında Prof. Dr. Habip Asan’a açıklamalarda bulunan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, coğrafi işaretleme konusunda bilgi aldı. Hazırladıkları dosyayı istişare eden Boztaş, istenen belgeleri tamamladıktan sonra başvuruyu en kısa sürede yapacaklarını ifade etti.
Manavgat susamının özellikleri, yetişme koşulları, ekim ve üretim miktarları ile susamdan elde edilen ürünler konusunda bilgiler sunan Boztaş, "İlçemizde yaklaşık 36 bin dönüm alanda 2 bin ton susam yetiştiriliyor. İlk olarak Manavgat susamını Antalya’da gerçekleştirilen 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda tanıttık. Tanıtımın ardından Manavgat Susamı’na medyanın ilgisi arttı" dedi.
"Altın Susam" olarak da bilinen Manavgat susamının 15'inci yüzyılda Osmanlı Sarayı'nın mutfağında kullanıldığını da hatırlatan Boztaş, "Osmanlı döneminde saray mutfağında susamdan yapılan tatlı ve tahinin Manavgat'tan gittiğine dair Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behcet Karaca’nın doçentlik tezinde bilgiler yer alıyor" dedi.
MATSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof.Dr. Habip Asan ise, "Manavgat susamını daha önce duymadığımı itiraf etmeliyim. Sunmuş olduğunuz dokümanlardan ürününüzün özgün ve uğraşı vermeye değer olduğunu görüyorum. En önemlisi, konusuna ve ürününe son derece hakim, ne istediğini çok iyi bilen bir heyet görüyorum. Coğrafi işaretleme noktasında izlenmesi gereken belli prosedürler var. Bunlara katiyetle uyulması gerekiyor ancak sürecin hızlanması ve başvurunun derhal tamamlanması adına bütün çalışma arkadaşlarımla yanınızda olacağız" dedi.
Matso Heyetinden Türk Patent Enstitüsü’ne Ziyaret
Çeşitli temaslar gerçekleştirmek üzere Ankara’da bulunan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ( MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve beraberindeki heyet, Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ı makamında ziyaret etti.