MAÜ Tip Fakültesi Yapimi Için Imza Töreni Gerçeklestirildi

MAÜ Tip Fakültesi Yapimi Için Imza Töreni Gerçeklestirildi

Mardin Artuklu Üniversitesi Tip Fakültesi Nezir Sürücü Hastanesi ve Temel Tip Bilimleri bina yapim protokolü için ilk imzalar atilarak tören gerçeklestirildi.

Protokol, Mardin Artuklu Üniversitesi Tip Fakültesi bina yapimini üstlenen is insani Nezir Sürücü, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar ve Mardin Valisi Mahmut Demirtas tarafindan imzalandi. Mardin’e büyük bir egitim ve saglik yatirimi daha kazandirmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Mardin Valisi Mahmut Demirtas, “Son dönemde hayirsever is insanlarimizin ilimizin dört bir yaninda egitimden sagliga, kültürden sosyal hayata pek çok alanda pek çok yatirimi hayata geçirdiklerine sahit olduk. Bu durum bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Bu meyanda devlet-millet isbirliginin kentimizde arttirilmasi için tüm kurumlarimizla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Böylelikle devletle millet arasindaki mesafeyi sifirlamayi, aradaki tüm engelleri kaldirmayi, birlik ve beraberligimizi güçlendirmeyi, kentimize ve insanimiza en güzel hizmetleri sunmayi amaçliyoruz” dedi.

Protokolünü imzaladiklari Artuklu Üniversitesi Tip Fakültesi, Nezir Sürücü Temel Tip Bilimleri binasi ile hastane binasinin devlet-millet isbirliginin güzel bir örnegi olarak karsilarinda durduklarini belirten Vali Demirtas, “Bu protokolle Artuklu Üniversitemiz, teorik tip egitiminin verilecegi bir binaya ve bu egitimlerin pratige dönüstürülecegi hastane binasina kavusacaktir" seklinde konustu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tip Fakültesinin mayis ayinda resmi gazetede yayinlanan cumhurbaskanligi karari ile birlikte kuruldugunu belirten Rektör Özcosar, “Tip fakültelerinin kurulmasi oldukça zorlu süreçler. Bu süreçlerin çok degisik ayaklari var. Fiziki yapisinin tamamlanmasi, kadrosunun tamamlanmasi, teçhiz ve tesvikinin tamamlanmasi gibi süreçleri içeriyor. Bugün fiziki yapinin tamamlanmasina yönelik üniversitemiz olarak ilk adimi attik” dedi

Bir hayirseverin yapacagi temel tip bilimleri binasi ve 200 yatakli hastane ile aslinda 600 yatakli olarak planladiklari tip fakültesi hastanesinin ilk çalismasina baslamis bulunduklarini ifade eden Rektör Özcosar, “Dolayisiyla oldukça kisa bir sürede Mardin Artuklu Üniversitesi tip fakültesini aktif hale getirmeye yönelik bir strateji takip ediyoruz. Ve insallah kisa zamanda Mardin Artuklu Üniversitesi tip fakültesi hastalara hizmet verebilecek. Ögrenci yetistirecek ve akademisyenleri barindirabilecek bir konuma gelmis olacak” seklinde konustu.

Memleketi Mardin’e gönül vermis olan isadami Nezir Sürücü, Mardin Artuklu Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi ve Temel Tip Bilimleri binalarinin yapimini üstlenmis olmaktan ötürü mutlu oldugunu ifade ederek, tek amacinin memleketine ve milletimize hizmet etmek oldugunu belirtti.

Sürücü, Tip Fakültesi gibi çok kiymetli bir hizmeti ve eseri yapmasina vesile olan MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar’a ve ekibine tesekkürlerini sundu.

Tören, protokol imzalarinin atilmasi, Nezir Sürücü’ye plaket takdimi ve toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile