Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, 'Sadece İsrail'in kapısından girerek Gazze'de tüketilen ürünlerden Yahudiler, Filistinlilerin yılda 2 milyar dolara yakın parasını çalıyorlar.' dedi.
Yılmaz, Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen 'Mavi Marmara ve Kudüs Yürüyüşümüz' Konferansı'nda, Mavi Marmara'nın sadece Müslümanların organizasyonuyla gerçekleşmiş bir çalışma olmadığını söyledi.
Mavi Marmara gemisinde 37 farklı ülke vatandaşının olduğunu hatırlatan Yılmaz, 'Gemide her din mensubu insan vardı. Türkiye'den de neredeyse her fraksiyondan düşünce sahibi grup temsilcisi arkadaşlar vardı. Bu organizasyonun temel dinamikleri içerisinde Batılı sivil toplum örgütleri de vardı.' diye konuştu.
Yılmaz, organizasyonun herhangi bir ırka veya din grubuna karşı yapılmış bir organizasyon olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
'Biz bir paydaştık. Bizim gemilerimizdeki yardım malzemeleri, Gazze'deki nüfusun ve sıkıntının bir haftalık çözümüydü. Yani o gemide, çok büyük yardım malzemeleri yoktu. Doğal olanı da bu. Aslında biz ablukanın kırılması için yola çıktık. Filistinlilerin kendi ürettiklerini dünyaya satamamalarından kaynaklanan sıkıntılar var. İstedikleri ürünü, istedikleri yerden alamama sıkıntısı var. Siyonistler, 'Biz onların ihtiyaçları kadar ürünü tespit ettik. Ne kadar kaloriye ihtiyaçları varsa bunları sokuyoruz içeri.' Diyorlar. Sadece İsrail'in kapısından girerek Gazze'de tüketilen ürünlerden Yahudiler, Filistinlilerin yılda 2 milyar dolara yakın parasını çalıyorlar. Bu, çok büyük bir rakam.'
- 'Mavi Marmara'dan sonra dünya Filistin'deki meseleyi daha iyi anladı'
Filistin ve Gazze'nin kendileri için ayrı yerler olmadığını dile getiren Yılmaz, yaratılan bu algıyı yıkmaları gerektiğini kaydetti.
Yılmaz, Filistin haritasına bakıldığında Mavi Marmara'nın neden yola çıktığının net bir şekilde anlaşılacağını belirterek, şöyle devam etti:
'Filistinlilerin yaşadıklarını bu harita çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu haritanın tamamında yaşayan Filistinli sayısı 5 veya 6 milyon. Bu haritanın dışında kalmış Filistinli sayısı 8 milyona yakın. Yani ülke içinde yaşayan Filistinlilerin, ülke dışında yaşayan Filistinlilerden az olduğunu söylüyorum. Ürdün'ün 7,5 milyon civarında nüfusu var. Neredeyse yarı nüfusu Filistinli. Dünyanın her yerine dağılmış durumdalar. Bu durum 80 senedir devam ediyor. Sistematik olarak insanlar hapsediliyor, öldürülüyor, ülkelerinden sürgün ediliyorlar. Soykırıma tabi tutuluyorlar. Bunu 80 senedir dünyaya, 'Biz barış istiyoruz, beraber yaşamak istiyoruz. Fakat Filistinliler bize saldırıyor.' Diyerek kendilerini masum gösteren siyonistler yapıyor. Maalesef bugünkü dünyanın hakim gücün işine geldiği için Filistinliler bu zulümlere hala maruz kalıyorlar. Bugün de aynı. Mavi Marmara olayından sonra dünya Filistin'deki meseleyi biraz daha iyi anladı.'
'Mavi Marmara Ve Kudüs Yürüyüşümüz' Konferansı
Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz: 'Sadece İsrail'in kapısından girerek Gazze'de tüketilen ürünlerden Yahudiler, Filistinlilerin yılda 2 milyar dolara yakın parasını çalıyorlar'.