Ağır vasıtalar ve endüstriyel makinalar için 1980 yılından bu yana özel kauçuk parçaları üretiminin ardından fren ve debriyaj sistemleri konusunda da uzmanlaşan May Fren Sistemleri, 35. kuruluş yıldönümünü kutladı. EBS Valf projesi fren pedal modülünü ilk kez yerlileştirerek dünyadaki 3 üreticiden biri olmayı başaran ve üretiminin yüzde 90’a yakınını ihraç eden MAY Fren Sistemleri, Türkiye genelindeki iş ortaklarını ve tedarikçilerini 35. yıl münasebetiyle Bursa’da buluşturdu.
May Fren Sistemleri’nin Kayapa Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında Genel Müdür Taner Yılmaz’ın ev sahipliğinde protokol ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi. Mütevazi bir atölyede faaliyete başladıkları yıllardaki çalışmalardan bahseden Yılmaz, bugün ise 8 bin metrekarelik yeni fabrikalarında 60 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.
6 MİLYONLUK YATIRIM
May Fren Genel Müdürü Taner Yılmaz, “6 milyon lira civarında bir yatırımla kurduğumuz yeni tesisimizde, yaklaşık 12 bin çeşit ürün yelpazesi ile hizmet veriyoruz. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında ve ihracatçı kimliğe ulaşmasında özel sektörümüzün girişimci ruhu ve global arenadaki rekabet başarısı çok önemli rol oynamıştır. May Fren Sistemleri olarak bizler de Türkiye’nin ekonomik alanda dışa açıldığı 80’li yıllardan, üst üste ihracat rekorları kırdığı son dönemlere kadar üretim ve istihdamımızla kentimize ve ülkemize katma değer sağlamayı görev edindik. Amerika’dan ve Afrika pazarlarına kadar dünyanın dört bir yanında Türk iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarıyla üretiminin yüzde 90’a yakınını dış pazarlara satmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Teknolojik gelişmelerle birlikte mekanik sistemler yerini elektronik ve elektromekanik sistemlere bıraktığını belirten Yılmaz, “Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız doğru yatırımlarla gelen başarılar sayesinde, hem uluslararası alanda yeni pazarların kapılarını açtık hem de firma olarak önemli bir prestij kazandık. Bugün elektronik ve elektromekanik ürünler yalnızca yabancı firmalar tarafından üretildiği için, maalesef Türkiye olarak dışa bağımlı durumdayız. May Fren Sistemleri olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde, KOSGEB, BEBKA, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı’nın da desteğini alarak yeni bir elektromanyetik valf ürünü geliştirmeyi başardık. EBS Valf projesi fren pedal modülünü ilk kez yerlileştirerek dünyadaki 3 üreticiden biri olduk” diye konuştu.
“CİRONUN YÜZDE 6’SI AR-GE YATIRIMLARINA”
Son olarak Ar-Ge harcamaları, ekonomik büyümenin itici gücü ve global rekabet arenasında en önemli farklılaşma unsurlarından biri olduğuna değinen Yılmaz, “Biz de daha rekabetçi ve sektöründe lider bir kuruluş olmak adına Ar-Ge çalışmalarımıza ciromuzdan ortalama yüzde 6’lık pay ayırıyoruz. Hedefimiz Türkiye’ye daha çok katma değer sağlayarak, ihracatçı kimliğimizi güçlendirmek aynı zamanda yerli üretimi geliştirmeye devam etmek istiyoruz. Şirket olarak 2015 yılını yüzde 15 büyüme ile kapatacağımızı tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kutlamalara katılan AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Esgin ise, May Fren Sistemlerinin Ar-Ge ve inovasyona yönelik çok yerinde yatırmalar yaparak Türkiye’ye ve Bursa’ya önemli kazanımlar sağladığını söyledi.
May Fren Sistemleri’nin başarısına katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara şirketin kurucusu Mehmet Ali Yılmaz ve Genel Müdür Taner Yılmaz tarafından plaket verildi.
Daha sonra davetliler, yeni makine parkuru hakkında bilgi aldılar.
Organizasyonun sonunda, Türkiye’nin farklı kentlerinden Bursa’ya gelen bayi ve iş ortaklarına yönelik eğitim programı da düzenlendi.
Katılımcılar, firmanın ev sahipliğine Holiday Inn Otel’de düzenlenen 35. yıl kutlama yemeğinde de bir araya geldi.
MAY Fren 35. Yaşını Kutladı
May Fren kuruluşunun 35. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutladı. May Fren Genel Müdürü Taner Yılmaz, sektörde lider bir kuruluş olmak adına ar-ge çalışmalarına cironun yüzde 6’sını ayırdıklarını söyledi.