Mayis Ayi Il Güvenlik, Asayis Ve Koordinasyon Toplantisi

Mayis Ayi Il Güvenlik, Asayis Ve Koordinasyon Toplantisi

Ordu’da mayis ayi il güvenlik, asayis ve koordinasyon toplantisi, Vali Muammer Erol’un baskanliginda gerçeklestirildi. Toplantida, il genelinde son 1 yil içerisinde meydana gelen asayis olaylari da degerlendirildi.

Valilik toplanti salonunda gerçeklesen toplantida, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi yetkilileri tarafindan bir sunum yapilarak, ilde yasanan asayis olaylari sayisi, nedenleri, aydinlatma oranlari, aranan sahislara yönelik çalismalar, KADES uygulamasi faaliyetleri, dolandiricilik olaylarina karsi vatandaslari bilgilendirme faaliyetleri, önleyici hizmetler kapsaminda yapilan çalismalar, kabahatler kanununa muhalefetten dolayi uygulanan idari yaptirimlar, huzur ve güven artirici faaliyetler, 6284 sayili ailenin korunmasi ve kadina karsi siddetin önlenmesine dair kanun kapsaminda yürütülen çalismalar hakkinda Vali Muammer Erol’a ve toplantiya katilanlara detayli bilgilendirmede bulunuldu.

“Suda bogulma olaylarini önlemek için gerekli tedbirleri alalim”

Toplantida, yaklasan yaz mevsimi dolayisiyla suda bogulma olaylarinin önlenmesi amaciyla ilçe kaymakamlarindan çalisma yapilmasini isteyen Vali Muammer Erol, can güvenligi açisindan denize ve göllere girilmesi sakincali olan yerlerin belirlenmesini, buralarda gerekli uyari tabelalarinin konulmasini, gerektiginde de yasaklama karari için Valilige teklifte bulunulmasi talimatini verdi.

“Mevsimlik tarim isçilerine yönelik hazirliklarimizi gözden geçirelim”

Findik hasat döneminde çalismak üzere il disindan gelen mevsimlik tarim isçilerinin güvenli bir sekilde barinmalarini temin etmek amaciyla gerekli çalismalarin ve hazirliklarin simdiden baslatilmasini isteyen Vali Erol, “Findik hasat döneminde il disindan findik toplamak üzere ilimize gelen mevsimlik tarim isçilerimizin, önceki yillarda oldugu gibi güvenli bir sekilde barinma ve diger ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla hazirliklarimizi gözden geçirelim. Yapilmasi gereken isler varsa onlari tamamlayalim. Eksiklerimiz varsa onlari giderelim” dedi.



“Kaçak yapilasmaya göz yummayacagiz”

Ordu’nun yasanabilir bir sehir olma özelliginin mutlaka korunmasi gerektigine vurgu yapan Vali Muammer Erol, ilçe kaymakamlarindan ilçelerindeki kaçak yapilasmayi önlemelerini, kaçak yapilara göz yummamalarini istedi. Bu dönemde kaçak yapilasmayla yogun bir mücadele içinde olunacagini ifade eden Vali Erol, “Ordu’nun yasanabilir bir il olma özelligini koruyacagiz. Bu konuda herkese görev ve sorumluluk düsüyor. Özellikle kirsaldaki kaçak yapilasmaya artik dur diyecegiz. Tüm kamu görevlilerimiz, kaçak yapilasmayi önlemek için mücadele edecekler. Artik kaçak yapilara göz yummayacagiz. Göz yumanlara da gereken islemi yapacagiz. Bu konuda kararliyiz” diye konustu.



“Kahverengi kokarca ile mücadelemizi sürdürecegiz”

Ordu’nun gündeminde yer alan kahverengi kokarca ile mücadele çalismalarina da deginen Vali Erol, “Basta findik olmak üzere tarimsal ürünlere zarar veren ve istilaci bir tür olan kahverengi kokarcaya karsi büyük bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadeleyi Ordu ili olarak çok önceden baslattik ve önemli neticeler aldik. Kahverengi kokarcayi bulunduklari yerde yok etmek için kislaklarda ilaçlama çalismalari yaptik. Simdi de arazide ilaçlama çalismalarini sürdürüyoruz. Bu mücadeleyi hiç birakmayacagiz. Bu konuda ilçelerimizde kaymakamlarimizin önderliginde, muhtarlarimizin destegi ile üreticilerimiz ilaçlama çalismalarini yapmalilar. Kaymakamlarimizdan da bu çalismalara destek olmalarini istiyorum” seklinde konustu.

Toplantiya Vali Yardimcisi Ayhan Durmus, ilçe kaymakamlari, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutani Üstegmen Semih Gümrükçü, Il Göç Idaresi Müdürü Ferruh Dibiç, Il Emniyet Müdürlügü ile Il Jandarma Komutanligi yetkilileri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile