Mazlum-der Valilik Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Mazlum-der Valilik Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Anayasa Mahkemesi'nde referandum paketi için açılan davaya müdahil olmak istediklerini bildirdi.

  Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş , valilik önünde yaptığı basın açıklamasında " Anayasa Mahkemesindeki davaya müdahil olarak katılmak istiyoruz " dedi .
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair 5982 sayılı Kanun ' un tarihinde TBMM de halk oyuna sunulmak için resmi gazetede yayınlandığını hatırlatan Ahmet Taş , " Yüksek Seçim Kurulu 12 Eylül 2010 tarihinde konuyla ilgili kanunun halk oyuna sunulması için çalışma takvimini başlatmış bulunmaktadır " diye konuştu .
Yüksek Mahkemenin şekil yönünden yaptığı bu aşamada , dava konusunda verilecek kararın , bütün vatandaşları ve kurumları yakından ilgilendirdiğini söyleyen Ahmet Taş , " Hukuka uygun verilecek kararın bireylerin ve toplumun yararına , aksi bir kararın ise zararına sebebiyet vereceğinden yargılama aşamasında davaya müdahil olma zarureti ortaya çıkmıştır " dedi .
Mazlum-Der Şube Başkanı Ahmet Taş , Valilik kanalıyla Anayasa Mahkemesi ' ne gönderdikleri dilekçede şu taleplerde bulunduklarını açıkladı :
" Görülmekte olan davaya katılma talebimizin kabulüne , Mahkeme üyesi Fulya Kantarcıoğlu ' nun açıkladığı görüşler tarafsız hareket edemeyeceğini gösteren sebepler ve tarafsız hareket etmeyeceği görüntüsü dikkate alınarak davaya bakmaktan çekinmesini , dava konusu 5982 sayılı kanun henüz yürürlüğe girmediğinden , yürürlüğe girmeyen kanunun iptali yetkisi bulunmadığından dava başvurusunun yedinde karar verilmesi , ' şekil denetimi ' yönünden ise anayasanın 148 . maddesi ve 2949 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluş ve Görevleri hakkındaki kanunun 21 . maddelerinde aranan , ' teklif ve oylama çoğunluğuna ve ivedikle görüşülmeyeceği şartına uyulup uyulmadığı hususlarıyla sınırlı ' incelemeyle bu acıdan problemsiz olarak TBMM ' de kabul edilen değişikliğin tespiti ile isteminin reddine karar verilmesini talep ediyoruz . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile