MDOB 'Madama Butterfly' Operasini Sahneleyecek

MDOB 'Madama Butterfly' Operasini Sahneleyecek

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Giacomo Puccini’nin Uzakdogu motifleri ile süsledigi dünyaca ünlü ’Madama Butterfly’ operasini, ’kukla opera’ versiyonu ile yeniden sahneye tasiyor.

MDOB’tan yapilan açiklamaya göre, önceki gösterimlerinde büyük ses getiren ve izleyici tarafindan oldukça begenilen ’Madama Butterfly’, 3 Kasim 2022 Persembe günü saat 20:00’de opera sahnesinde izleyiciler ile yeniden bulusacak. Japonya’nin Nagasaki kentinde yasayan genç bir geysanin hayatini konu alan eser, 2 perde olara sahnelenecek.

Eserde yer alacak karakter ve koronun kullanacagi 40 adet kuklanin projesi ayni zamanda rejisörü olan Melih Öztürk’e ait. Koreografisi ise Berna Turhan Ileri’nin. Orkestra Sefi Tulio Gagliardo Varas, Koro Sefi ise Anil Aydin’nin olacagi eserin anlaticiligini Yusuf Ziya Büyükaslan yapacak.

Oynaticinin vücudunun ön tarafina monte edilen, oynatici ile birlikte hareket eden büyük boy kuklalar ile gerçeklestirilecek olan kukla opera, Türkiye ve dünyada bu tip kukla teknigi ve tüm karakter ve koronun kukla olmasi ile bir ilk.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile